Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

VV musí sehnat 12 milionů, které dluží za kampaň

Autor: ČTK, Kjos - 
4. března 2011
17:29

Městský soud v Praze v pátek odpoledne zahájil insolvenční řízení s politickou stranou Věci veřejné. Údajně dluží 12 milionů korun společnosti Médea. V tu chvíli se véčkaři vyplašili a slíbili, že peníze uhradí. Chyba je prý jen ve fakturách. Médea v pátek večer vzala návrh na insolvenci zpět.

Strana předsedy Radka Johna si u Médey měla objednat reklamní služby, za které údajně nezaplatila. Celková pohledávka je podle insolvenčního rejstříku vyšší než 12 milionů korun.

Věci veřejné mají nyní předložit zákonem předepsané dokumenty, které mají doložit finanční vztahy mezi stranou a jejími věřiteli a soud má oslovit možné další věřitele.

Poslanec a výkonný místopředseda Věcí veřejných Jaroslav Škárka pro iDNES.cz uvedl, že strana má peníze pro agenturu Médea připravené. Dlužnou částku chce uhradit během několika dní.

Městský soud v Praze dnes zahájil insolvenční řízení s politickou stranou Věci veřejné (VV). Insolvenční návrh podala soudu společnost Médea a.s. mediálního magnáta Jaromíra Soukupa. Strana předsedy Radka Johna si u Médey objednala reklamní služby, za které údajně nezaplatila. Celková pohledávka je podle insolvenčního rejstříku vyšší než 12 milionů korun. Reakci strany ČTK zjišťuje.
Podle insolvenčního návrhu zveřejněného na internetu strana zřejmě dluží i na pojištění a svým zaměstnancům. Podle informací insolvenčního navrhovatele má dlužník s největší pravděpodobností neuhrazené splatné závazky vůči Pražské správě sociálního zabezpečení, zdravotním pojišťovnám a svým zaměstnancům.
Věci veřejné mají nyní předložit zákonem předepsané dokumenty, které mají doložit finanční vztahy mezi stranou a jejími věřiteli a soud má oslovit možné další věřitele.

Médea - vlivný hráč

Médea podnikatele Jaromíra Soukupa je největší českou mediální agenturou a mezi její klienty patří kromě Věcí veřejných například ministerstvo spravedlnosti či obchodní řetězec Tesco. Médea stranu podporovala v mediální kampani od jara 2010. Véčkařům poskytovala za výhodnou cenu inzertní plochu k propagaci.

komin ( 8. března 2011 07:27 )

uplně stějně.....

vagen ( 7. března 2011 13:28 )

zavrit bandu zlodejskou , jak VV tak MEDEU

vagen ( 7. března 2011 13:27 )

DUO ROMAN SOUKUP JEDE PODLE STALE STEJNEHO SCENARE !

vagen ( 7. března 2011 13:25 )

Dorazi nepritele skandalem , dvojka Roman se Soukupem pracuje podle porad stejneho scenare.

vagen ( 7. března 2011 13:23 )

ne nadarmo se rika , ze vrana k vrane seda

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa