Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Engel má nový flek: Placený šéf odborů!

Autor: ČTK, jaj, Kjos - 
28. února 2011
13:55

Už to vypadlo, že se nad odborářem Martinem Engelem stahují mračna. Vinohradská nemocnice ho totiž po jeho vyděračské výpovědi navzala zpět a našla si za něj na pozici radiologa náhradu. Nyní se stane zřejmě kvůli své "popularitě" a charismatu placeným předsedou Lékařského odborového klubu - Svazu českých lékařů (LOK-SČL).

Pokud jste si mysleli, že se Engelovi jeho účast na protestní akci Děkujeme, odcházíme vymstí, mýlili jste se. Odboráři z něj udělají svého placeného předsedu. O jeho platu se ještě dohodnou, informaci přinesla Česká televize

Při protestní akci podalo výpověď z práce na 3800 z asi 18 000 nemocničních lékařů. Vzali si tak pacienty jako rukojmí. Hrozilo, že v zemi nebude dostatek lékařů. Vláda a kraje kvůli jejich případnému odchodu chystaly krizové scénáře a plánovaly nouzové zajištění ošetření, a to i s pomocí armády. Na mnoha místech hrozilo omezení péče, někde dokonce i zavření celých oddělení.

Vyjednal pro doktory zvýšení platu až o 8000 Kč

Engel byl hlavním vyjednavačem nespokojených lékařů. Nakonec se s ministrem zdravotnictví dohodl. Doktorům se tak od března zvedne tarifní plat o 5000 až 8000 korun. Lékaři své výpovědi stáhli a nemocnice je většinou přijaly zpět. Engel však ostrouhal, protože vinohradská nemocnice si za něj mezitím našla náhradu.

Člen předsednictva lékařských odborů Miloš Voleman (taktéž z vinohradské nemocnice) proto rozeslal doktorům e-mail, aby byli s Engelem solidární a výpovědi nestahovali! Engel si ale udržel tvář a ostatní vyzval, aby se vrátili do práce a dodrželi dohodu, kterou s ministrem zdravotnictví podepsal. Podle ČT bude jako doktor pracovat v některé nemocnici jen na částečný úvazek.

magda823 ( 8. dubna 2012 19:39 )

 http://www.lekar-nemecko.cz Zprostředkujeme práci v Německu českým a slovenským lékařům a lékařům ze zemí Evropské unie. Bezplatně. Nabízíme vlastní zkušenost. Lékař Co naše bezplatné služby zahrnují ? * Najdeme Vám potencionální pracovní místa přesně podle Vašich požadavků a preferencí (aktualizujeme databázi celé SRN s více  než půl tisícem volných pracovních míst každý týden, kdy Vám zasíláme desítky aktuálních nabídek s prospekty pro Váš obor, dosažené vzdělání, vybranou lokalitu) * Váš plat bude od 3 730 eur měsíčně při nástupu nekvalifikovaného lékaře až po 6 333 eur hrubého příjmu pro atestované lékaře s  praxí. Při podpisu smlouvy nahlížíte do platových tabulek a víte přesně kolik dostanete!  * Chcete si udělat v SRN atestaci ? Najdeme vhodná pracovní místa, kde Vám poskytnou ty nejlepší předatestační podmínky, zaplatí všechny semináře, hotely) * Pomůžeme vyřídit všechny dokumenty k získání aprobace * Uhradíme výdaje spojené s překlady dokumentů * Uhradíme večeři a nocleh v hotelu * Doprovodíme Vás k pohovoru a ulehčíme Vám komunikaci * Pomůžeme se založením účtu u APOBANK * Rádi pomůžeme najít bydlení * Zaplatíme Vám na rok německého právníka (Velmi užitečná věc. Do občanskoprávního sporu v SRN se můžete dostat mnohem častěji. Situace zde je diametrálně odlišná než na co jste zvyklí z čr)  * Pojistíme Vás (i celou rodinu včetně domácího zvířete) na všechny nečekané události (např. vytopení sousedů, způsobení dopravní nehody,  škody na cizím majetku, úraz, služby veterináře apod.) * Zajistíme další drobné formality, které budete potřebovat vy nebo členové vaší rodiny (školky, školy,  on-line úřady, apod.) http://www.lekar-nemecko.cz

stastnyjim ( 1. března 2011 10:52 )

Asi jsi měla taky zamlženou klávesnici.

hugu ( 28. února 2011 23:27 )

co jsme chtěli,zrodil se profesionální vyděrač.

kacota ( 28. února 2011 21:34 )

aby som ta lepšie videla ... jáj nie aby som ťa lepšie mohol zjesť ...

fouk.si ( 28. února 2011 17:48 )

Hnus fialový toho bych se lekl i potmě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa