Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mají úředníci z Oulického strach?

Autor: Ondřej Čermák, Kjos - 
28. února 2011
08:05

Návod pro všechny, kdo by chtěli beztrestně porušit zákon, ukazuje bohatý podnikatel a kmotr ODS Patrik Oulický (41). To vše ve spolupráci s úředníky magistrátu v Ústí nad Labem. Ti totiž už dva roky řeší jeho černé stavby v chráněné krajinné oblasti. A bez výsledku. Ačkoli i Oulický přiznává, že stavěl načerno, většina staveb stále stojí. Proč úředníci nekonají? Prý se bojí, že je Oulický požene před soud!

Bazén, zastřešený vjezd, tenisový kurt, opěrné zdi. To jsou stavby za miliony, které si u svého domu v Moravanech pořídil Patrik Oulický. Stavebními povoleními se přitom nezdržoval. Když stavební úřad v Trmicích, kam Moravany spadají, začal jednat a chtěl nařídit jejich demolici, na Oulického žádost zasáhl krajský úřad. Případ Trmicím vzal a předal k vyřešení ústeckému magistrátu, s jehož bývalým i současným vedením má Oulický přátelské vztahy.

Stavební úřad správní řízení s Oulickým ihned přerušil. Jenže pak se do hry vložil ombudsman a magistrát musel případ znovu otevřít. Po dvou letech se dopracoval k jedinému: Oulickému nařídil zbourat zastřešený vjezd, což podnikatel udělal. Jenže další stavby postavené bez povolení, tenisový kurt a bazén, stále stojí. Jak je to možné? Magistrát se prý bojí soudních tahanic.

„V případě chybného rozhodnutí by se Ústí nad Labem mohlo vystavit nepříjemné soudní kauze o náhradě škod,“ řekla mluvčí města Ivana Solničková. Proč před tím Trmice takový problém neměly a nařídily stavby ihned zbourat, už ale nikdo z magistrátu nevysvětlil. A výmluvy pokračují. Podle úředníků je kauza složitá a panují v ní právní nejasnosti.

Na otázku, zda si vůbec město k případu nechalo vypracovat právní rozbor, mluvčí odmítla odpovědět. Sám Oulický se vyjádřil, že bude jakékoli rozhodnutí úřadů respektovat…

mirkazam ( 2. února 2015 12:54 )

Ale ale, kdepak přišli všichni ti,,nýmandi " ke svým prachům ???Ještě nedávno holé zadky, a teď milonáři...

siroky11 ( 28. února 2011 17:05 )

hlavně úředníci stavebního odboru! Jen kdybych si já postavil na svém pozemku dřevěnou boudu - to by se pos.rali, kdybych neměl st. povolení, že?

siroky11 ( 28. února 2011 17:03 )

Strach rozhodně ne! Ale jistě z něj mají jiný a velice výhodný prospěch. Prostě: ruka ruku myje!

e.44 ( 28. února 2011 10:59 )

Žádné nové informace Staré fotky, už dávno neodpovídající skutečnosti (aktualne.cz 10.2.)

sakra ( 28. února 2011 10:18 )

Úředníci si přijdou na pěkné peníze bokem a stačí si zjistit na koho je Oulický "napojen" a vlastně ani nemusí nikoho podplácet.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa