Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Z Topolánka je ředitel! Hned má státní zakázku

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, INT, šim - 
27. února 2011
20:36

Mirek Topolánek už nemusí sedět doma se založenýma rukama. Konečně má práci! A ne jen tak ledajakou. Stal se generálním ředitelem firmy VAE Controls, kterou v minulosti pomáhal založit. Jen co do ní nastoupil, dostala společnost státní zakázku v hodnotě 124 milionů. Jde o vůbec první státní zakázku v její historii.

Topolánek byl ve společnosti VAE nejprve na postu konzultanta, díky svým bývalým společníkům a svým kontaktům v zahraničí se během několika měsíců stal z konzultanta firmy jejím generálním ředitelem. Informuje o tom Týden.cz. Měsíčně mu tohle místečko vynese určitě víc, než kolik měl coby premiér České republiky. Tehdy bral asi 180 000 hrubého.

Doma se synem Nicolasem a manželkou Lucií Talmanovou Topolánek v poslední době tak asi moc nepobývá. Hodně cestuje. "Extrémně ho to baví. Byl v Kazachstánu, v Turecku, teď má letět do Súdánu," řekl pro Týden.cz spolumajitel firmy Leo Matloch. "Má na starosti náš celosvětový byznys, korporátní řízení celého holdingu," dodal. Topolánek vlastnil dříve ve VAE čtvrtinový podíl, který podle svých slov prodal v roce 2005 za 2,5 milionu korun.

 

Státní zakázka pro firmu díky Topolánkovi?

Topolánkovo nové angažmá ve firmě už ale vyvolává otázky, například, zda toto místo nedostal za odměnu. Firma prý dosud nevyhrála žádnou státní zakázku, ale uspěla hned, jak Topolánka angažovala. Šlo o soutěž Správy státních hmotných rezerv na modernizaci skladu pohonných hmot v Heřmanově Městci za 124 milionů korun.

Majitel firmy ale souvislost s Topolánkovým nástupem odmítá. Topolánek podle něj s touto zakázkou neměl nic společného.

Od loňského podzimu Topolánek také spolupracuje se slovenskou skupinou CTY Group, kde má na starost lehké strojírenství.

2761946 ( 6. března 2011 21:25 )

Co si lidé zvolili to mají,češi jsou debilové.

manolla1 ( 28. února 2011 22:08 )

Přesně jste to popsal !

letajici_svec2 ( 28. února 2011 20:19 )

je jasne ze po zmenach v Sovetskem svazu musely prijit zmeny i na okupovanem uzemi a nejlepsi informace meli STBaci (ne obycejni udavaci a hlupaci, ale ti co spolupracovali s ustredim KG hodne jich vystudovalo primo v Moskve. Pak uz bylo potreba zaktivovat disident, uskutecnit jako revoluci, aby to pro lidi bylo verohodne a behem nekolika let presunout lukrativni aktiva statu na soukrome spolecnosti.

manolla1 ( 28. února 2011 18:13 )

Jj. já také necinkala , díky bohu za to! Znám pár lidiček, kteří byli velice aktivní, nosili odznáčky OF. atd. , dnes brečí - naříkají, nadávají, jsou bez práce...! To nebyla sametová revoluce, to byl podvod století - neli tisíciletí !

manolla1 ( 28. února 2011 18:05 )

.......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa