Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Senátor Trpák: Zpackaný porod sledoval jako trapák

Soud potvrdil senátoru Trpákovi podmínku za to, že jako lékař chyboval při porodu
Soud potvrdil senátoru Trpákovi podmínku za to, že jako lékař chyboval při porodu  (Autor: Jitka Žigová)
Autor: ČTK, jos - 
14. února 2011
11:35

Okresní soud v Trutnově v pondělí opět potrestal senátora Pavla Trpáka (ČSSD) podmíněným trestem v případu, kdy jako lékař nedostatečně sledoval průběh těžkého porodu.

Novorozenec na následky nedostatečného zásobení kyslíkem během porodu později zemřel. Trpák vinu odmítá. Soud mu uložil trest šest měsíců vězení s podmíněným odkladem na jeden rok.

Původně v roce 2009 Trpák od okresního soudu odešel s trestem deseti měsíců vězení s podmíněným odkladem na 1,5 roku. Senátor se proti rozsudku odvolal a hradecký krajský soud verdikt loni v únoru zrušil a případ vrátil do Trutnova.

Senátorem za trutnovský volební obvod se Trpák stal na podzim 2008, kdy ve druhém kole porazil trutnovského starostu Ivana Adamce (ODS). Trpák, který je členem ČSSD od roku 1995, působí také v trutnovském zastupitelstvu. Senát Trpáka kvůli vyšetřování zbavil imunity v lednu 2009 na základě jeho vlastní žádosti.

susanah ( 15. února 2011 18:12 )

ale kdyby byl členem ODS, tak by to byl podle tebe jistě skvělý doktor, kterému ostatní závidí.

hejhej ( 14. února 2011 14:22 )

Takový trest je výsměch pacietům.Takový lékař ,který nezná své povinnosti by neměl dělat medicínu.Nemusí být ani exodus,ale zaviní exitus a má jen podmínku.

arcaben ( 14. února 2011 13:22 )

a za sledování chce zvýšit plat??Ježiši a kolik by chtěl kdyby se spletl a přiložil by ruku k dílu/k porodu???

rozkoluska ( 14. února 2011 13:17 )

ale já osobně jsem k němu přestala chodit. Protože jsem si vyslechla v čekárně, jak své známé dohazoval teplé místečko a vůbec ho nezajímalo, že má v čekárně pacientky. Hovor byl důležitější. Možná v té době co měl sledovat těžký porod, měl zase důležitý telfonát. Tak snad, aby také poděkoval a šel hledat práci do zahraničí. Tam na takové kapacity čekají. Na čele to napsaný nemá, že nedostatečně sledoval průběh těžkého porodu.

capitan_jorge ( 14. února 2011 13:12 )

Senát ho zbavil imunity na jeho vlastní žádost - uvedeno v článku, na který jste reagoval.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa