Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Starosta Prahy 1 randí s mluvčí? Prý ho jen podpírala!

Autor: Kateřina Kycltová, David Malík - 
28. ledna 2011
12:07

Před občany čestný starosta, před manželkou věrný muž, ale po pár panácích nezkrotný záletník. Tak to je starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký (53, TOP 09). Fotoreportér Blesku ho nafotil, jak se zamilovaně vede za ručičku se svou tiskovou mluvčí Veronikou Blažkovou (30). Jeho vysvětlení? Prý byl společensky unavený, tak ho podpírala!

Jsem šťastně ženatý. Přesně to tvrdí starosta první městské části Oldřich Lomecký na svých internetových stránkách. Jenže pak přijde večírek, pár skleniček alkoholu a Lomecký na své šťastné manželství zřejmě zapomíná. Právě to se totiž stalo tuto středu na křtu nového diá ře fotografa Jakuba Ludvíka.

„Pan starosta byl jedním z těch, kteří křtili diář. Popíjel a kolem jedenácté si pro něj přijela tisková mluvčí Prahy 1 Veronika Blažková,“ popsal situaci na večírku jeden z přítomných hostů s tím, že oba pak kolem půlnoci odešli. Co se dělo potom? To Blesku vysvětlil pan starosta po svém: „Byli jsme značně společensky unavení a ona mi pomáhala v chůzi. Opřel bych se i o kolo, kdyby tam v tu chvíli stálo.“

Mluvčí je i šoférka

Poté, co ale Blesk poukázal na to, že mluvčí řídila auto, změnil starosta svou verzi. „Já vlastně nevím, já jsem ji nehlídal,“ zněla jeho další výmluva. Zato Veronika si zřejmě hlídala jeho. Odvedla si ho až do auta a odjela s ním neznámo kam. Včera však odmítla cokoli komentovat. „Nebudu se vyjadřovat k ničemu jinému než k věcem souvisejícím s Prahou 1,“ reagovala razantně na výzvu ke komentáři. Na Veroniku Blažkovou v pozici mluvčí už Blesk upozorňoval v minulosti především kvůli její údajné »schopnosti« předvídat budoucnost.

„Pošlete mi do mailu vaše datum a místo narození. Já vám do týdne odpovím,“ nabízela tenkrát své služby. Pro úředníky Prahy 1 ale není více než přátelský vztah starosty a mluvčí překvapením. „To není žádná novinka. Na ni (Veroniku Blažkovou, pozn. red.) nikdo nemůže. Ta je pod křídly starosty. O jejich vztahu se tady mluví už dlouho,“ uvedl zdroj přímo z radnice.

compactdisk ( 10. srpna 2011 11:13 )

být na jeho, čí na jejím místě, děláme to taky...on pro potěšení, ona z lásky k ....

susanah ( 29. ledna 2011 08:51 )

a byl tam ještě i Šlouf a dělali to ve třech.

horak47 ( 29. ledna 2011 08:35 )

No a co,je to lidský a dělá se to vždycky,tak si starosta zadarmo šoustne,alespoń to nemá daleko,diktuje a miluje.

sovageorg ( 29. ledna 2011 07:38 )

No a co?Politik není člověk?Blesku,blesku.....

Alibabanakole ( 28. ledna 2011 17:43 )

Ty ji znáš? Jestli ne, tak jak můžeš být tak zlá? Spíš hloupá a závistivá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa