Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Expert na vyzbrojování: Zbraň do auta někdo podstrčil!

Jaroslav Štefec je jedním z nejbližších spolupracovníků ministra Vondry
Jaroslav Štefec je jedním z nejbližších spolupracovníků ministra Vondry  (Autor: Pro Blesk - Eduard Erben)
Autor: ČTK, mivr - 
18. ledna 2011
22:01

Jaroslav Štefec, v jehož autě nalezli pražští policisté při silniční kontrole nelegálně drženou zbraň, tvrdí, že ho tak chce někdo zdiskreditovat. Podle něj mu pistoli do auta někdo podstrčil. Policie to odmítla komentovat.

Policie prováděla silniční kontrolu v Praze 6 a zastavila vůz, v němž cestovali dva muži, jeden z nich byl ministr obrany Štefec, který má na ministerstvu na starosti audit veřejných zakázek. Hlídka auto důkladně prohledala. Prý kvůli pátrání po zmizelé Anně Janatkové.

"Otevřeli zadní dveře auta a tam, jakoby pod kufříkem, který byl opřen o přední sedadlo, byla zastrčená další pistole," řekl Štefec. Dodal, že poté, co mu policisté sdělili, že ho obviní z nedovoleného ozbrojování, vše sdělil ministru obrany Alexandru Vondrovi (ODS).

Se zbraní mohl manipulovat kdykoli

Policie se k tomu, proč byla kontrola tak důkladná, nechtěla vyjádřit. Už v pondělí však policejní mluvčí Andrea Zoulová uvedla, že podle svědeckých výpovědí s touto zbraní mohl manipulovat kdokoliv.

"Jedinou možností je, že tam ta pistole byla podstrčena. A zřejmě s jednoznačným úmyslem mě nějakým způsobem poškodit," řekl Štefec. Dodal, že by mohlo jít o pomstu za jeho vyšetřování sporných armádních zakázek.

gevi ( 19. ledna 2011 16:26 )

když jsem slyšel, že mu tu pistoli někdo do auta podstrčil. Ale pak jsem si řekl, že nejen pro zloděje aut, ale i pro další lidi je otevření auta bez jakékoli stopy malina, takže tu zbraň tam skutečně někdo dát mohl. Dále pak je mi podezřelé, že policie auto prohlédla a zbraň našla. Vypadá to na jistý tip třeba od anonyma. Shodou okolností jsem v poslední době byl párkrát zastaven, ale klidně bych mohl mít pod zadním sedadlem kulomet. Při běžné kontrole by se nenašel. Ovšem na druhou stranu je divné, že pistole ležela pod kufříkem. Že by si jí nevšiml? Je to možné, já často dávám zavazadlo mezi přední a zadní sedadla, ale pod ně nekoukám. Tak nevím, ale už mi to, že mu někdo pistoli do auta podstrčil, jako úplný nesmysl nepřipadá.

petr11 ( 19. ledna 2011 07:17 )

...jednoduché, ale účinné vysvětlení. Já nic, já muzikant!!

kov3 ( 19. ledna 2011 06:33 )

Je mi to jedno, kolko mate ministrov obrany, ale obvykle byva len jeden. ....Policie prováděla silniční kontrolu v Praze 6 a zastavila vůz, v němž cestovali dva muži, jeden z nich byl ministr obrany Štefec, který má na ministerstvu na starosti audit veřejných zakázek.......

cert ( 19. ledna 2011 06:21 )

Ministr Vondra je prokazatelný podvodník a lhář. Neumím si představit, že by si jako nejbližšího spolupracovníka zvolil někoho poctivého.

divenka ( 18. ledna 2011 23:56 )

Náhodou někdo zrovna do jeho auta strčí náhodnou zbraň. A on je pak svědek při vyšetřování proti neznámému pachateli, protože netuší kdo a proč mu ji tam dal. A ten kufřík pod kterým byla, ten se tam náhodou povaloval asi několik dní .... ha ha ha!!!! a nikomu nechyběl a možná se neví ani čí je !!! Se divím, že to vůbec někdo vyšetřuje, když bude stejně případ odložen - pachatel neznámý.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa