Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nakažlivá choroba u VV? John a teď i Bárta!

Autor: Aleš Půček, Krvs - 
5. ledna 2011
06:00

V řadách Věcí veřejných zřejmě propukla nakažlivá choroba. Paranoia. Po Radku Johnovi, který obvinil nejmenované kmotry z placení 34 novinářů se ozval i Ministr dopravy Vít Bárta. Na jeho diskreditaci prý byla vypsaná odměna 50 milionů korun. Kým jiným, než nejmenovanými kmotry. A odměna je prý vypsána i na jeho spolupracovníky.

Věci veřejné myslí svůj boj skutečně vážně. Podle vyjádření Radka Johna a nyní i Víta Bárty dokonce tak vážně, že zlovolní kmotři organizují masivní lov na jejich hlavy. Po Johnovi má jít 34 placených novinářů, na Víta Bártu dokonce vypsali odměnu 50 milionů. A zjišťují přitom i velikost jeho spodního prádla. Skutečně? Nebo se napříč stranou postupně šíří paranoia zapřičiněná klesajícími preferencemi strany?

Ptají se i na velikost mého spodního prádla

Několik nezávislých zdrojů prý za Vítem Bártou v poslední době přišlo a řeklo: "Bacha, ty už jsi ty kmotry naštval tak, že odměna na tvoji hlavu, je padesát milionů," uvedl Bárta v rozhovoru pro časopis Respekt s tím, že na jeho spolupracovníky vypsali kmotři odměnu 20 milionů.

"Zvoní tu a onde a ptají se, jakou mám velikost spodního prádla. Když se jich moji známí zeptají, proč se na to ptají, tak zmizí," uvedl Bárta profesionální aktivity svých nepřátel. Kdo jsou oni tajemní pánové ovšem neuvedl.

Radku, čas běží...

Zřejmě si při tom vzal příklad ze svého předsedy Radka Johna. Ten na konci listopadu vystoupil s tvrzením, že si blíže neupřesnění kmotři najali tým 34 tajemných novinářů z nejmenovaného zpravodajského serveru.

Ti měli za čtrnáct dní spustit kampaň za Johnovo odstranění. Důvod? Jak jinak, obrovské úspěchy Radka Johna v boji s korupcí. Místo dvou týdnů uběhlo týdnů již téměř šest a kampaň proti Johnovi nikde. Kmotři se zřejmě zalekli.

Jsou paranoidní?

Co za výroky předních představitelů Věcí veřejných stojí?

Podle psychiatrů se občas stává, že se člověk po vstupu do politiky stane paranoidním. Leckdo z politiků má nějakou teorii spiknutí podle toho, co mu zrovna přeletí přes nos," řekl Blesk.cz psychiatr Cyril Höschl.

Na dobré náladě Věcem veřejným navíc určitě nepřidává ani skutečnost, že jejich volební preference neustále klesají a díky vlastním předvolebním slibům se nyní ocitli ve dvojím ohni: Jsou součástí vládní koalice ze které nechtějí vystoupit, ostatní koaliční strany si však z jejich protikorupčního balíčku dělají trhací kalendář.

Snaží se odvést pozornost?

Upoutat na sebe pozornost tím, že se budou stylizovat do role kmotry pronásledované strany, tak nemusí být špatná strategie. Poslední možností je samozřejmě možnost, že kmotři doopravdy chodí po Bártových známých a zjišťují velikost jeho spodního prádla.

Akorát pánové, teď jste v politice a místo tajuplného plácání, byste svá slova mohli doložit nějakými důkazy. Vždyť i prostý úředník z Ministerstva životního prostředí to dokázal.

komentator ( 8. ledna 2011 06:59 )

Za Klause (jeho vlády) se v 90-ých letech rozkradl penzijní účet. Několik desítek miliard korun z penzijního účtu šlo na krytí rozpočtového schodku. Za klausovy vlády byly vytunelované banky, velk průmyslové podniky a rozkraden penzijní účet!

komentator ( 5. ledna 2011 17:51 )

John je slabej. Ministerstvu vnitra nerozumí. Policajti a hasiči ho neberou vážně. Johna diriguje Bárta a lidi z bezpečnostních agentur

komentator ( 5. ledna 2011 17:49 )

V srpnu v otázkách Václava Moravce v ČT se John přeřekl. Poznamenal, že poůicejní prezident Martinů musí být odvolán. A že si tam dosadí svého člověka!! Přesněji řečenoJohn na vnitro bere lidi z bezpečnostních agentur, které mu navrhne Bárta.

komentator ( 5. ledna 2011 17:44 )

Profesor Šmíd z Masarykovy univezity v Brně dnes v Českém rozhlase mluvil o "Bártizaci" ministerstva vnitra. Johm vzal na vmitro dost lidí z Bepečnostní agentury ABL a z dalších agentur. Náměstkem Johna je Moroz, který byl ve vedení bezpečnostní agentury. Je to normální?

komentator ( 5. ledna 2011 17:40 )

Naivita Geviho! Véčkaři podrazli své voliče a neplní ty nejdůležitější sliby, pár příkladů Slib prosadit progresivní zdanění bohatých a lidí s vysokými příjmy, což je běžné ve všech bohatých zemí západní Evropy, v USA, Japonsku atd. Tam čím vyšší plat o to v procentech vyšší zdanění, vždy přes 40%, někdy až k 50 procentům A jak je to v Česku? Čím vyšší plat tím relativně nižší zdanění a nižší sociální odvody. Myslí si Gevi, že mnohonásobní milionáři Bárta, ministr Jankovský a a další zbohatlíci budou souhlasit s vysokým zdaněním svých příjmů? Proč Véčkaři podepsali Koaliční smlouvu, v kterém není zmínka o sociální solidaritě a už vůbec ne progresivním zdanění bohatých. Další planý slib Véčkařů se týká o zamezení školného na vysokých školách. V Koaliční smlouvě podepsané Véčkaři, ODS a TOP 09 je závazek zavést školné. Copak lze věřit Véčkařům? Kvůli vládním korytům neplní své hlavní předvolební sliby!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa