Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jančík a korupce: Další pokus trestat mocné

Politický Trautenberk Milan Jančík vždy věděl, jak vydělat velké peníze
Politický Trautenberk Milan Jančík vždy věděl, jak vydělat velké peníze  (Autor: Jiří Černohorský)
Autor: jos, ČTK - 
4. ledna 2011
10:49

Ještě téměř neutichla kauza korupce na ministerstvu životního prostředí a je tu další pokus, jak postihnout mocné. Protikorupční policie totiž obvinila bývalého starostu Prahy 5 Milana Jančíka ze zneužití pravomoci úřední osoby kvůli postoupení pohledávek za nájemné Agentuře Praha 5.

Policie klade Jančíkovi za vinu, že s Agenturou Praha 5 neoprávněně uzavřel smlouvu o postoupení pohledávek za víc než 63 milionů korun. Smlouva totiž nemohla být uzavřena bez předchozího schválení zastupitelstva.

Jančík podle policie jednal s vědomím, že jde o nezákonný postup. Společnost Agentura Praha 5 podle policie získala neoprávněný prospěch ve výši nejméně 4,4 milionu korun. Jančíkovi hrozí v případě odsouzení dva roky až deset let vězení. Případem se policie zabývala již v minulosti, nové šetření začalo loni v březnu, poté co TIC podala trestní oznámení.

"Policisté k uvedenému rozhodnutí dospěli po vyhodnocení dosud shromážděného spisového materiálu a nově obdrženého trestního oznámení z měsíce března 2010 s tím, že pominuly důvody původního odložení věci z měsíce dubna 2008, a je proto nutné pokračovat v trestním řízení," uvedl policejní mluvčí Roman Skřepek.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

horak47 ( 5. ledna 2011 11:13 )

Všicni kteří řvali v roce 89 na náměstí at' se podívají na spokojený ksicht politika,tohle si vyřvali.

dobrotka ( 5. ledna 2011 00:50 )

Jo, to me taky stve, ze napisou kolikalete komu hrozi vezeni a nakonec je to pokuta s podminkou = takze nic

dobrotka ( 5. ledna 2011 00:49 )

se uz konecne NEKDO, kdo s Jancikem opravdu zatoci?????????? S Jancikem, Langerem a jim podobnymi????????????

lazura ( 4. ledna 2011 18:33 )

K volbám jsme zde na Praze 5 šli, Jančíka jsme nezvolili, byl na 22 místě, lidé ho škrtali, přesto se stal starostou. Během jeho úřadování jsme podepisovali 5x petici za jeho odvolání, nebylo to nic platné, držel nad ním ruku pan Bém. Má to cenu volit?

bobou ( 4. ledna 2011 15:11 )

Jeden větší guaner než druhý a je úplně jedno z které strany je. Jak je vůbec možně, že jim to všechno tak lehce prochází. To se opravdu nenajde nikdo kdo by po nich začal šlapat? Ale tak aby to dotáhl až k zaslouženým trestům a hlavně právoplatnému odsouzení. Vždyť to je do nebe volající co si všichni dovolují. Ať už byli z vlád předešlých, nebo nyní ti nový, kteří teprve začínají.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa