Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nečas se omluvil Michálkovi a Bárta nabízí flek

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, Kjaj - 
20. prosince 2010
14:55

Nečas vyměkl a omluvil se odvolanému šéfovi SFŽP Michálkovi za tvrzení, že si jednání s ním chtěl Michálek nahrát. Vít Bárta (VV) věděl podle Lidových novin o korupci na ministerstvu životního prostředí. A ten samý Bárta nyní Liboru Michálkovi nabídl místo na Státním fondu dopravní infrastruktury. Co to znamená? Že komedie pokračuje!

Premiér Nečas se veřejně Michálkovi omluvil. Také mu hrozil soud, pokud by to neudělal. Michálkovi vadily premiérovy výroky, že si ho chtěl také nahrát. Nečas k tomu měl podezření, ale žádné důkazy. Proto se omluvil.

Věci Veřejné chtějí ukázat, že na oznámení korupce se nedoplácí a Vít Bárta mu proto nabídl funkci na Státním fondu dopravní infrastruktury. Michálka totiž z předchozí funkce odvolal ministr Drobil den před tím, než se případ o špinavostech na ministerstvu životního prostředí objevil v médiích.

Oznamovat korupci se vyplácí... ještě aby někdo poslouchal

"V tuto chvíli považujeme za zásadní se za pana Michálka postavit a vyslat veřejnosti jasný signál, že oznamovat korupci se vyplácí," vysvětlil své rozhodnutí nabídnout Michálkovi místo ve fondu, který vede někdejší ministr dopravy Gustav Slamečka. Ačkoliv Bárta nechtěl páteční a nedělní zdlouhavá koaliční jednání příliš komentovat, uvedl, že s ODS se nedohodli právě v otázce dalšího Michálkova působení ve SFŽP.

John se teď očividně snaží napravit svou reputaci, když se stala věcí veřejnou informace, že o korupčním jednání věděl jako první.

Padne v úterý vláda kvůli "véčkám"?

VV se v pondělí v 18:00 opět setkají s koaličními partnery ohledně korupční kauzy spojené s odcházejícím ministrem životního prostředí Pavlem Drobilem (ODS). Až po této schůzce bude podle Johna jasné, zda VV v úterý podpoří vlastní vládu v opozicí vyvolaném hlasování o nedůvěře kabinetu.

"Všechno závisí na dnešním jednání K9. Byl bych šťastný, kdyby bylo krátké," řekl novinářům John. Věci veřejné tak stále váhají, jak se v úterý k hlasování vyvolaném ČSSD postaví. Dotazy novinářů na podrobnosti z jednání ale zástupci VV na tiskové konferenci odmítli zodpovědět.

Dle průzkumu má vláda podporu půl na půl

V hodnocení práce vlády Petra Nečase (ODS) je společnost dle průzkumu STEM rozdělena na dvě poloviny. Jedna polovina obyvatel si myslí, že se vláda snaží řešit palčivé otázky země, druhá půlka o tom pochybuje. Za jeden z největších problémů považují lidé korupci. Podle 88 procent lidí by ji vláda měla řešit přednostně.

Dle dalšího (tentokrát internetového) průzkumu společnosti Sanep si rezignaci Nečase přeje 46 procent lidí. Vláda by ale kvůli korupčnímu skandálu padnout neměla.

zirafa ( 20. prosince 2010 23:10 )

no já nevím, podezření je jenom podezřeníí, z toho by se vykroutili, to už umí dokonale.... ale důkaz v podobě nahrávky, z toho se už vykroutit nemůžou, jak vidět.....takže já se vůbec Johnovi nedivím, že Michálkovi poradil, ať si nejdřív sežene DŮKAZY....jinak, při ohlášení pouhého podezření by se to, jako vždy, zametlo ze strany těch lumpů pod koberec....

husqarnowicz ( 20. prosince 2010 20:48 )

Je zajímavé sledovat,,jak modří ptáci ve vládě ještě před pár dny hrdinně trylkovali a dnes ztrácejí strachy h.o.v.n.a..

volic ( 20. prosince 2010 20:33 )

si vemte,že to tady funguje 20 let.My jim to stále žereme!

gogo ( 20. prosince 2010 20:10 )

Při troše štěstí by měl vidět oboje.

gogo ( 20. prosince 2010 20:07 )

Problém VV je konat a problém ODS je zametat... A teď se začíná zametat. Viz Langrem vymyšlená "omluva"...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa