Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

O korupci věděl i ministr Bárta!?

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: šim, INT - 
19. prosince 2010
22:51

Neuvěřitelné! Je tady ještě někdo, kdo o tom nevěděl?! O korupci na ministerstvu životního prostředí a ve Státním fondu životního prostředí, odkud měly odtéct peníze z nadhodnocených veřejných zakázek na konta ODS, věděl podle serveru Lidovky.cz také ministr dopravy a neoficiální šéf Věcí veřejných Vít  Bárta.

Lidovky.cz uveřejnily, že Vít Bárta údajně hovořil s ministrem životního prostředí v demisi Pavlem Drobilem. Prý mu dal jakousi radu, aby si dával pozor na šéfa Státního fondu životního prostředí Libora Michálka.

Michálek pořídil nahrávky svého rozhovoru s Drobilovým poradcem Knetigem, který ho úkoloval manipulacemi s veřejnými zakázkami>>>. Přitom Knetig a Michálek byli do té doby přátelé. Knetig Michálka na post šéfa SFŽP dokonce přivedl a doporučil.

Michálkovi se ale přestaly líbit nekalé Knetigovy hry, proto se rozhodl pro záznam. Nevěděl ovšem, jak ho dobře technicky uskutečnit, proto se šel zeptat, prý čistě teoreticky Radka Johna. To se zase pro změnu doneslo premiérovi Petru Nečasovi. "Premiér tohle ví z policejního spisu, jak je to možné?!" zuřil v sobotu John>>>.

Bárta to popírá

Tím ale propletenec, kdo co komu řekl, nekončí. O kauze prý věděl i Bárta. "Martin Knetig (bývalý Drobilův poradce) mi oznámil, že pan Bárta řekl Drobilovi, že já jsem si někomu měl stěžovat, a ať si na mě dá pozor. Byl jsem v šoku. Nikdy jsem neměl snahu kontaktovat Bártu ohledně možné korupce,“ řekl serveru Lidovky.cz Michálek.

Co na to Bárta? "Je to naprostá hloupost," napsal stručně v sms zprávě Lidovkám.

meadow ( 20. prosince 2010 18:26 )

dneska Bárta na tiskovce popřel, že by se o Michálkovi bavil s Drobilem... ale česká média prahnou po senzacích, takže ono se není co divit...

meadow ( 20. prosince 2010 18:24 )

souhlasím. úřednická vláda byla populární proto, že nedělal žádné zásadní kroky

komentator ( 20. prosince 2010 13:37 )

však "podšívka". Nedal bych za něj ruku do ohně. Co když dělá "tajné obchody" s Nečasem a s dalšímí odéesáky, kteří pak "přihrají" bezpečnostní Agentuře ABL nové kšefty? Copak nedostal Agentura ABL lukrativní kšefty od státní firmy ČEZ?

pelmen ( 20. prosince 2010 12:27 )

Vy evidentně si chce pouze zařvat a zanadávat, aniž byste uvedl nějaký pádný argument, nemýlím se?

spassvogel ( 20. prosince 2010 12:18 )

Ale vzdyť sám msuíte vědět, že říkáte jenom samé kecy. Sám tomu přece nevěříte, co je tady napsáno. To je jen další novinářská kachna, jak upoutat potenciální čtenáře a dát jim do hlavy brouka. Je fakt, že už asi samotní čtenáři nevědí, co je pravda a co lež, ale tohle už je tak překombinovaná zpráva, která se zakládá na samých nepodložených informacích. Fakt důvěryhodné.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa