Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Exstarostu Hejmu vykopli z ODS, je to rebel

Petr Hejma musel v ODS skončit
Petr Hejma musel v ODS skončit  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, jos - 
25. listopadu 2010
07:15

Bývalý starosta Prahy 1 Petr Hejma byl vyloučen z ODS. Vyloučilo ho místní sdružení ODS Staré Město, které je součástí oblastního sdružení Praha 1. Hejma prý zpochybňoval rozhodnutí oblastního sněmu Praha 1 o složení kandidátky do zastupitelstva a tím porušil povinnost člena ODS "respektovat usnesení a rozhodnutí orgánů strany".

Hejma už podal ke smírčímu výboru odpor. Podle Hejmy je to "obdoba politických procesů a politická čistka". Hejma uvedl, že stanovy dodržoval, jen chtěl ukázat na ty, kteří ODS škodí.

Současný starosta Prahy 1 Filip Dvořák podle něho nedokázal přijmout odpovědnost za neúspěch ve volbách. Hejma už o svém vyloučení informoval vedení pražské ODS.

Členům ODS vadilo, že byl Hejma v den ukončení voleb vyfocen, jak sleduje výsledky voleb v sídle TOP 09, píšou ParlamentníListy.cz. Dále měl dát Hejma do novin inzerát napadající předsedu oblastního sdružení ODS Praha 1 Filipa Dvořáka, který byl i lídrem kandidátky. "To je naprosto nepřípustné a dokazuje to jeho porušení loajality vůči ODS," řekl místopředseda staroměstského místního sdružení Josef Sláma.

broucajz ( 25. listopadu 2010 09:26 )

To není na "vykopnutí" z pol. strany, ale na zkoumání duševního stavu.

jarda304 ( 25. listopadu 2010 09:01 )

že ho pak vykopli z ods je snad přirozené

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa