Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Moderátor John se okoukal: Kdy ho VV popraví?

Autor: Oldřich Tichý, koj - 
8. listopadu 2010
13:02

Vsadit na to, že si ministr vnitra Radek John (55) udrží post předsedy Věcí veřejných, by bylo stejné jako vsadit v příští Velké pardubické na Železníka. Tedy na kdysi úspěšného, ale teď už mrtvého koně. Johnův kurz u veřejnosti prudce padá a nahlas ho kritizují dokonce už i někteří politici VV.

Na jaře se zdálo, že je John pro stranu darem z nebes – obliba u 61 % lidí z něj přes noc udělala nejpopulárnějšího politika. Už o půl roku později mu ale podle aktuálních čísel věří jen 33 % lidí a v žebříčku je šestý. A k tomu výprask strany v podzimních volbách. I proto se Johnova šéfovská židle otřásá tak divoce, jako by tančila rokenrol.

John sklízí kritiku ze všech stran

Poslanec za VV Stanislav Huml (55) jako první z Johnova okolí před pár dny nahlas řekl, že bývalý moderátor Novy nezvládá ministerskou roli. „Řídit kolos vnitra je hodně složité a nejde to řešit tak, že když mi někdo přinese návrh na reportáž, která se mi nelíbí, hodím to do šuplíku,“ uvedl Huml.

Jen o pár dní později pak ministr školství za VV Josef Dobeš (46) naznačil, že by John neměl být šéfem strany, protože na to (stejně jako žádný jiný ministr) nemá dost času. Později sice uvedl, že to tak nemyslel, ale úvahy o Johnově vystřídání tím nezažehnal. Místopředsedkyně strany i Sněmovny Kateřina Klasnová (33) ostatně už dřív nevyloučila, že se na jarním sjezdu bude o předsednický post ucházet.

Její manžel, ministr dopravy Vít Bárta (36), je celou dobu považován za skutečného šéfa, který vodí Johna na drátkách jako Hurvínka. P.S.: Pro ty, kdo rádi čtou v náznacích, ještě postřeh z Pražského hradu. Při rautu po předání státních vyznamenání 28. října se politici VV společně dobře bavili. Jen kdysi obletovaný John byl teď vidět většinu času sám se sklenkou…


Co dělá špatně

• Nezvládá úřad

Jeho protikorupční strategii se odborníci smějí. Naštval hasiče a policisty.

• Je z něj papaláš

Zbytečně létá policejním vrtulníkem. Služební limuzínou vozí dceru do školy.

• Nedá se mu věřit

Když boural v autě s majáčkem, opakovaně měnil výmluvy. Všechny byly hloupé.

• Sbírá funkce

Je vicepremiérem, ministrem, poslancem, předsedou strany, zastupitelem v Praze 5.

komentator ( 10. listopadu 2010 16:00 )

John se dopustil spousty chyb a ministerstvu vnitra moc nerozumí. Proč proti Johnovi demonstrovali policajti a hasiči? Véčkaři projeli říjnové volby do Senátu a do městských zastupitelstev. Proč asi? Véčkaři nepolní své předvolební sliby a jsou v Nečasové koaliční vlády pátým kolem vozu. A Martha987 tvrdí, že za všechno můžou především média. To je hroznej nesmysl

komentator ( 10. listopadu 2010 15:53 )

Neutrpěli Véčkaři debakl v říjnových volbách do Senátu a do městských zastupitelstev? Nebyl Bárta hlavním volebním manažerem strany VV ve volbách, ve kterých utrpěli Véčkaři drtivou porážku ? Nezískala bezpečnostní agentura ABL významný podíl na lukrativní zakázce na ostrahu zařízení ČEZu? Chce Martha 987 uvést další konkrétní důkazy? Copak ty příměry odporují realitě? Pokud Martha chce, lze uvést další fakta. Martha987 asi hulí, když to nepostřehla. A když ji chybí arumenty, tak lidem s jinými názory vytýká, že jde o snůšku nesmyslů atd. Proč Martha 987 neuvedla nic konkrétního, nějaké konkrétní výhrady. Invektivy a klišé mají nahradit nedostaku argumentů! Martho, příště to chce nějaký inteligentní argument!!

tomik999 ( 10. listopadu 2010 14:57 )

Taky už propustil svého mluvčího z ministerstva, který asi nebyl moc schopný, když nebyl schopen dostatečně vysvětlit ministrovi kroky...

spassvogel ( 10. listopadu 2010 12:54 )

No já nevím. Já bych mu doporučil lepší mediální poradce pokud nějaké takové poradce má. To, že se mu v OVM najednou dařilo - to mohlo být jen nějaké momentální osvícení mysli. Jeho mediální obraz je dost katastrofální.

martha987 ( 10. listopadu 2010 10:28 )

No já si spíš myslím, že za to z velké části můžou média. Stačí se pak podívat na to, jak se John vyjadřuje např. v OVM...vždy mluví jasně a všechno vysvětlí. To jen média se vyžívají ve všechmožných pseudokauzách.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa