Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kovářová: Ideální příbuzní politika jsou mrtví

Kovářová se ani jako ministryně netajila tím, že jejím největším koníčkem je sex
 (Autor: Pavel Janouškovec)
Autor: hof, apk - 
6. listopadu 2010
11:40

Jako šéfka resortu spravedlnosti prý byla Daniela Kovářová (46), jak se říká, hozena do vody. „Když jsem se stala ministryní, postrádala jsem příručku o tom, co obnáší být ministrem či jak reagovat v nových situacích,“ svěřila Blesku exministryně. Proto se rozhodla takovou napsat...

Ve své knize popisuje bývalá ministryně spravedlnosti svou zkušenost s politikou. Nebrání se přitom ani lechtivým tématům. Ve druhé ukázce z knihy vám Blesk přináší pohled Kovářové na to co musí mít nezbytně budoucí ministryně.

Jsem výjimečná a nepostradatelná

Komunikační schopnosti, které jí umožní informovat spolustraníky o své výjimečnosti anebo (v horším případě) o své nepostradatelnosti. Navýsost se cení, dokáže-li nevěřící přimět uvěřit v neuvěřitelné či neprokazatelné („Tento červený čtverec je ve skutečnosti zelený kruh“), přičemž v této hře jsou jakékoli argumenty a nástroje dovolené. Nade vše se cení ironie, vtip a (stále jsme v české kotlině, že?) schopnost nactiutrhat posluchače.

Hroší kůže

Hroší kůži, která jí umožní přežít nadávky, výhrůžky, anonymy a ironické, útočné či dvojsmyslné komentáře. Jen taková ochranná vrstva dokáže izolovat či přesměrovat jedovaté šípy i vražedná slova schopná rozleptat méně odolnou ministryni či její špatně chráněný obal.

Ideální rodina

Rodinu na setrvačník schopnou stát v ústraní, neprudit telefonickými dotazy („Kdy už, maminko, přijdeš domů?“), připravenou nechat se zvěčnit na billboardech a zpovídat v magazínech.

Nežijící příbuzní jsou nejlepší

Ideální příbuzné – s čistou minulostí i budoucností, s jasnými finančními vztahy a poslušnými dětmi, nikdy ministryni neobtěžující, mající vhodné a stálé zaměstnání (mimo státní správu i organizovaný zločin) a nekonfliktní známé. Takoví příbuzní jsou ovšem jediného typu – mrtví.

Nežijící nebo žádní příbuzní mají vůbec spoustu výhod – nebudou o vás novinářům vyprávět neočekávané a nevhodné příhody z dětství a nepožadují neodůvodněnou protekci ani finanční prostředky ve formě nevratných darů ve výši pod vaší údajnou rozlišovací úrovní.

stastnyjim ( 6. listopadu 2010 21:12 )

Oni by tam přišli jiní a taky by se na ně nadávalo. To je náš folklór.

stastnyjim ( 6. listopadu 2010 21:11 )

No jo, gogo, ale kdo teda má vládnout? Pokud jsou lidi nahoře ve vládních i ve volených funkcích, tak si politici neříkají, nýbrž politiky reálně jsou. Možná se politici narodí i dnes, ale nemají zájem v politice působit. Mimochodem, který ideální politik je už mrtvý? On každý, kdo je nahoře, je vždycky cílem spílání "těch dole". Tak to u nás chodí po staletí. Tak nevím, kdo byl ten ideální.

vseznaleksenior ( 6. listopadu 2010 17:32 )

ovšem když se to vytrhne ze souvislosti... Pointa článku je, že když vezmme někdo takovou funkci, musí se připravit na všechno... Jak již řečeno anonYmními dopisy se může rozbít rodina i na štacíchn na úrovni okresu.Příručka pro ministry, no budiž..

doktormediciny ( 6. listopadu 2010 15:20 )

mají v sobě víc moudrosti, než kdo dovede jaksi pochopit... Ono s těmi anonymy, urážkami atd atd...Když někdo dělá obyčejnou funkci jako třeba prtaktického lékaře nemá tolik peněz, ale s těmi anonymy si zobne také..

radekfilosof ( 6. listopadu 2010 15:01 )

že se takto nechává slyšet..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa