Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Veseckou nikdo nechce: Končí bez odstupného!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: hof, Krvs - 
30. října 2010
05:00

Dlouho se vyhřívala v prestižním křesle nejvyšší státní zástupkyně, teď zřejmě Renata Vesecká (50) skončí bez funkce. A bez odstupného. Zástupkyni, která se zapletla s tzv. justiční mafi í, nikdo nechce.

Přestože na podobných funkcích jsou obvykle zlaté padáky, Vesecká nedostane nic. „Zákon o platu a některých dalších náležitostech státních zástupců žádné odstupné pro státní zástupce nestanoví,“ řekl Blesku Jiří Hovorka z ministerstva spravedlnosti.

Ze zákona má ale Vesecká právo zůstat řadovou státní zástupkyní Nejvyššího státního zastupitelství. Žádnou důležitou funkci zřejmě nedostane. „Vzhledem k tomu, že paní Vesecká byla odvolána, nedomnívám se, že by měla v rámci státního zastupitelství zastávat jakoukoliv vedoucí funkci. Jak to dopadne, ovšem zatím nevím, je to o diskuzi s novým nejvyšším státním zástupcem,“ doplnil ministr Jiří Pospíšil (ODS).

komentator ( 2. listopadu 2010 08:20 )

by měla vypadnout ze státního zastupitelství. Copak si neuvědomuje, že pro "členku justiční mafie" není místo v justici a ve státním zastupitelství?

simamach ( 31. října 2010 20:49 )

Ale třeba na sebe zase založí charitu .

simamach ( 31. října 2010 20:48 )

Tam už by si moc nevydělala. Už je to stará bába.

gogo ( 31. října 2010 17:35 )

Panebože toto je ale úvaha .....

gogo ( 31. října 2010 17:34 )

Myslím si, že nenávist k pravici nikdo nepotřebuje vytvářet. Ta pravice se o ni stará sama. Protože Těch chudých musí být vždy mnohonásobně více než těch bohatých. A Čunek presidentem říkáte ? Hm, tak to je vážné.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa