Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Exprezident Havel dal dárek Kaplickému (†71): Do kalendáře propašoval Chobotnici

Autor: Hana Höschlová, gamk - 
22. října 2010
11:19

Václav Havel bez váhání přijal nabídku fotografa Antonína Malého zapózovat pro kalendář, z jehož prodeje se hradí výcvik slepeckých psů. Psi jsou jeho velkou láskou už od mládí a navíc se spolu s fotografem shodli na další společné zálibě. Oba jsou fandové zesnulého Jana Kaplického (†71) a jeho projektů a vymysleli spolu žertík, který by architekta určitě nadchnul.

„Propašovali jsme do fotky s Václavem Havlem Chobotničku. Posadil jsem ji přesně do míst, kde měla původně stát. Vnímavý člověk a znalec Prahy ji nepřehlédne,“ pochlubil se Malý. Fotografie Havla i ostatních celebrit, které se na focení kalendáře podílely, jsou od čtvrtka vystavené v pražském Divadle na Jezerce.

Jiří Korn

Jiří Korn se slepeckými psy Jiří Korn se slepeckými psy | Foto pro Blesk Antonín Malý

Zpěvák si pro focení dokonce sám zavázal oči. Chtěl se co nejvíc přiblížit pocitům nevidomého, který je zcela odkázaný na svého vodicího psa. Zrovna on ale vyfasoval jedno neklidné zvíře a záběr se musel několikrát opakovat.

Martina Sáblíková

Martina Sáblíková pózuje i s trenérem Martina Sáblíková pózuje i s trenérem | Foto pro Blesk Antonín Malý

Mistryně světa a světová rekordmanka si našla na focení čas v největších červnových vedrech. Přijela za fotografem i se svým trenérem Petrem Novákem. A měla už za sebou perný dopolední trénink – 120 km jízdy na kole.

Václav Havel

Václav Havel do kalendáře propašoval Chobotnici Václav Havel do kalendáře propašoval Chobotnici | Foto pro Blesk Antonín Malý

Exprezident i fotograf patří mezi velké příznivce zesnulého architekta Jana Kaplického (†71). Proto Antonín Malý do fotografie tajně propašoval na Letnou za záda Václava Havla Kaplického Blob neboli Chobotničku.

husqarnowicz ( 23. října 2010 19:20 )

Nedá si pokoj a nedá,pořád vymýšlí kokotiny. Nestačilo mu nad Prahu umístit neonové srdce jako nad bordelem,ještě by chtěl Prahu zohyzdit tím příšerným chrchlem. Stačí tančící dům,to je hnus nad hnusy,ten hyzdí nábřeží taky díky němu. On si bude prdět do hlíny a lidi aby se na ty blbiny museli dívat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa