Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Klaus domyslel záměry Bruselu a navrhuje zákaz kouření!

Nekuřák Václav Klaus otevřel nový tabákový závod v Kutné Hoře
Nekuřák Václav Klaus otevřel nový tabákový závod v Kutné Hoře  (Autor: ČTK)
Autor: ot - 
9. října 2010
19:08

Prezident Václav Klaus (69) zase popichuje a vysmívá se nápadům Bruselu. Premiérovi Petru Nečasovi napsal dopis, ve kterém odsoudil připravovanou eurosměrnici, která má například zavést povinně černobílé balení všech cigaret. Klaus upozorňuje, že pokud se stát bude řídit logikou Evropské komise, musí kouření cigaret naprosto zakázat.

„Pokud jsou rizika spojená s problematikou tabáku opravdu tak zásadní a nebezpečná, že vyžadují takto dramatické kroky na úrovni Evropské komise, je jediná možnost,“ tvrdí Klaus v dopise a hned taky píše jaká: „Zakázat kouření nejen na veřejných místech, ale všude, včetně soukromých prostor, například bytů, tak, aby kuřáci nemohli nadále ohrožovat své okolí.“ Prezidentův dopis jako první zveřejnil server Parlamentní listy.

Směrnice Evropské komise má nejen zavést novou podobu krabiček cigaret, ale také zakázat jejich vystavování v obchodech a používání přísad při výrobě. To podle Klause zasáhne do občanských svobod a svobody podnikání. Prezident to kritizoval, už když koncem září otevíral novou část závodu Philip Morris v Kutné Hoře. Bruselský boj s kouřením označil za směšný.

barry3005 ( 10. října 2010 22:21 )

Něž něco napíšete tak je lépe jsi předem něco přečíst. Že je benzín v Čechách dost levný, to je pravda. Jestli ale auta zamořují prostředí o tom se diskutuje. Tzv. zóny v městách nepřinesly žádný velký úspěch. A omezování rychlostí už vůbec ne, a naše příroda se dokáže rychle regenenovat. EU chce cukr v ovocných štávách zakázat. A jestli cukr,cola a káva ma stejné následky na zdraví jako cigareta a alkohol tak je třeba něco udělat i z cenou. Pač lidé než zapnou mozek tak to trvá. Stát vydélává na kuřácích jen do té doby pokud nemusí do nemocnice. Co ma prosím demokratie se zákazem kouření... Jo pan Klaus z Čech - spíše pan Klaun z Čech - malý provinční politik který je ve světé se svými názory jen k smíchu. Poněvadž ho lidé nikde neznají tak chce jen aspoň svými provokatními názory upoutat

barry3005 ( 10. října 2010 21:55 )

to snad není pravda - tady jde o léčení a jestli znáš jinou metodu tak ji navrhni - hlavo otevřená.

barry3005 ( 10. října 2010 20:55 )

Jo jestli jíš vepřové maso tak je to jako kouření. To máš pravdu. Jestli ale jíš jenom vegetářsky tak je to taky ne nejzdravější. Jsi štíhlý a nemáš navíc ani gram špeku - tak podle posledních výzkumů je hlavně u žen trochu špeku velmi dobré pro tělo. Jíš jenom plnozrnný chleba - pro některé je taky nezdravý a může dokonce způsobit rakovinu střev. Jíš bio - diskutabilní jestli je zdravší - hlavně co se týče masa. Tak jako znám lidi kteří jedli nezdravě a dožili se 100 let, tak znám sportovce, kteří měli super postavu a nakonec zemřeli v mladém věku. Přirovnávat jídlo a způsob života s kouřením - na to se už musí přijít. Každý člověk se selským rozumem ví, že alkohol a kouření je nezdravé a to nejen pro něho ale i pro okolí.

evudar ( 10. října 2010 20:33 )

Ale feťákům stříkačky zaplatíš ze svých daní, seš borec! Kuřák si všechno zaplatí sám.

barry3005 ( 10. října 2010 20:30 )

Takže je třeba se pstavit do ulice v čele s Klausem a bojovat u výstup z evropské unie. EU bude za to vdéčné. A pak navěky se Sovětským svazem. Ostrava bude tak vypadat jak má, v obchodech budeme stát v řadech na banány, a na dovolenou budeme jezdit - joooo kam vůbec .....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa