Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kmotr ODS Oulický: Jeho prachy a známosti jsou nad zákon

Autor: Ondřej Čermák, Kšim - 
26. září 2010
05:23

NEDĚLE 26. 9. - Už bezmála dva roky si vlivný ústecký podnikatel a šedá eminence místní ODS Patrik Oulický užívá svého načerno postaveného megalomanského sídla v chráněné krajinné oblasti. A dlouho zřejmě ještě bude.

Alespoň do té doby, než úřady začnou konečně dělat svou práci a řídit se zákony této země. Těm se ale do toho vůbec nechce.

Milionář Oulický si postavil v obci Moravany luxusní dům s bazénem a tenisovým kurtem, celý areál nechal obehnat místy až čtyřmetrovou zdí. Stavěl ale bez stavebního povolení, navíc v srdci Chráněné krajinné oblasti Českého středohoří.

Když mu začalo hrozit, že bude muset vše zbourat, vložili se v Oulického prospěch do hry nejprve krajští úředníci, pak i ústecký magistrát. Ten řízení o odstranění staveb nepochopitelně zastavil. Jistě ne jen náhodou má podnikatel s vedením magistrátu velmi těsné vztahy, například s primátorem Janem Kubatou je dlouholetý kamarád, který i na veřejnosti mluví o Oulického stavbách jako o »údajných«.

Nadržování úředníků bylo tak očividné, že se kauzou začal zabývat zesnulý ombudsman Otakar Motejl. Už v dubnu vydal zprávu, podle které se úředníci dopustili řady pochybení a jednali v rozporu se zákonem. Ombudsman pohrozil magistrátu ministerskou kontrolou zažádal o zaslání důležitých dokumentů. „Například informace o pokračování řízení o odstranění staveb. Tyto dokumenty postupně přicházejí, ještě nejsou všechny,“ řekla Blesku mluvčí ombudsmana Iva Hrazdílková.

Magistrát tak už půl roku není schopen dodat základní materiály týkající se černých staveb. „Stavební řízení stále probíhá,“ vysvětlil mluvčí města Milan Knotek. Že by chtěl magistrát kauzu zahrát do autu?

egal ( 28. září 2010 10:50 )

je to tzv.Modrý Mor, na který tu není lék, páč český národ je v jádru stádo ovcí a jak tu ZCELA správně napsal -ferrys- , jde to tu ve stejném duchu Klementovy doktríny a češi jen volí, volí a volí a hov.. ! 21 let !!! po sametovém překabátění je tu stále ten politickej mr dník, kterej tu byl za vlády "jejich "fotrů a už není z čeho krást, tak aby měli, musíme si utahovat opasky, s tím tu kdysi už začínal Vašík, kterej by měl stát jako jeden z prvních v Haagu za tu "privatizaci" a oni ho ještě zvolí führerem !!!

maryjean ( 27. září 2010 23:26 )

Já ano

bobina ( 27. září 2010 16:28 )

protože jinak by z těch desátků co si mezi sebou vybírají nepřežili. Ale ODS má na své žoldácké listině ty nejvypečenější ,nebohatší zloděje,kterým dopomohla k majetku a ti jí odvádí do kasičky všimné a děkovné. A proč ne,vždyť politika ODS je pouze pro tyto lidi!Viz kauzy podplácení v Karlových Varech a jinde,kde se vše díky prachům mocných zamete pod koberec. Ještě jsem nezažila,že by je někdo donutil ty stavby zbourat,naopak se vždy spolehlivě dočkají schválení stavby. Navíc kdyby se stavělo takovou rychlostí jakou se staví na těchto stavbách všude,tak musí bydlet každý a hned!

jihanca ( 27. září 2010 16:18 )

V Praze mají podobné modré zrůdy štěstí, že nejsou až tak nápadné. Možná proto, že jich je tolik, že mezi sebou nevyčuhují. Každopádně by Praha potřebovala stejně jako Ústí tyhle arogantní zločince vypráskat. Jestli v těchto volbách ČSSD u nás v Praze nezíská rekordní počet hlasů, tak se pak Pražáci budou divit, co si mafie dovolí...

max898 ( 27. září 2010 16:11 )

Mafiáni , bossové a všichni takoví lidé z velkýma známostma to jsou vždy taky podnikatelé. A ODS je strana , která je šitá podnikatelům na míru , tudíž je uplně jasné z kterou stranou se můžou tihle ti bossové zpřáhnout.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa