Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladí nezaměstnaní: Vláda na nás šetří a důchodci nám berou práci!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: rvs, mivrk - 
25. září 2010
05:00

Plánovaná úsporná opatření vlády opět rozpoutala ostrou diskusi mezi mladými nezaměstnanými a pracujícími důchodci. "Jak se o sebe máme postarat bez pomoci státu, když nám důchodci berou práci?" ptají se mladí lidé bez práce. "Za mlada jsme si našetřit nemohli, musíme pracovat i teď," brání se důchodci.

Diskutující Majda2424: Na peníze důchodců mladí nedosáhnou!

Ono se opravdu hezky vykládá, že mladý člověk by nešel pracovat za 13000Kč. Ale pokud vy si i s důchodem příjdete na 23000Kč, tak mi nějaké rozumy přijdou bezpředmětné, protože na tento výdělek normální mladý člověk ani nedosáhne, natož když chce ještě někde bydlet a má platit 13-15 za byt, protože si vezme hypotéku.

Diskutující Zkrat: Pracující důchodci maximálně na poloviční úvazek

Za jednou dámou, která měla jít do starobního důchodu, zašel vedoucí a ptal se jí, jestli chce jít do důchodu nebo pracovat dál na HPP. Proč? Máš nárok na důchod, tak jdi a můžeš pracovat na 4 hod jako přívýdělek. Uvědomuju si, že taky jednou budeme starý, ale když je důchodce zdravej a chce pracovat, ať dělá na poloviční úvazek a mladý bez praxe při tom zaučuje.

Diskutující Agneskax: Bez pracujících důchodců by zaměstnavatelé platili víc

Víte, jaký je rozdíl mezi pracujícími důchodci a těmi mladými, kteří nechtějí za stejný plat pracovat? Obrovský, protože oni k tomu platu už nepobírají důchod. To znamená, že ano, důchodci v tomto případě berou práci mladým lidem. A hlavně, zaměstnavatel by byl nucen platit více těm mladým lidem, kdyby mu tam důchodci nebyli ochotni za nižší částku pracovat.


Diskutující Bobina: V 69 trumfnu i mladé holky

Je mi 69 let a pracuji v soukromé ordinaci proto, že tuto práci za 13 tisíc žádná mladá holka dělat nechce! I na vás dojde, stáří se přihlásí a pak jsem na vás zvědavá, jak sedíte někde v koutě od rána do večera v papučích a děláte, že tam vůbec nejste, jen abyste proboha neobtěžovali. Já jsem ráda, že mohu pracovat, že mi zdraví slouží a že svými znalostmi trhnu i mladé holky. Nedivím se, že pokud má doktor volit, co je pro něj výhodnější, že zvolí někoho, kdo se mu vyplatí jak po profesní stránce, tak po finanční. My jsme totiž ještě generace slušných lidí a slušně vychovaná, bez vysokých nároků, a to se cení i dnes. Tak se mladí chyťte za nos a přesvědčte nás staré, že jste lepší, pohotovější, pracovitější a hlavně kritičtí sami k sobě!

jilyan ( 30. září 2010 19:40 )

Aha. A než se to naučí tak mají dělat co? Žebrat?

kendex ( 30. září 2010 10:20 )

To byla jiná doba. Já upřednostňuji kvalitního důchodce, který umí, před mladým pracovníkem, který se teprve začíná učit. A to zvláště ve zdravotníctví. Kdo Vám co dá, když vám mladý lékař nebo sestřička udělá neúmyslně nějakou zdravotní ujmu? Nikdo! Stejně tomu je u právníků, svou neznalostí vám může začínající pravník úplně potopit případ. Ať se mladí učí právě od těchto starých zkušených lidí.

bobesbobo1968 ( 30. září 2010 09:26 )

Není pravda že mladí nechtějí dělat za méně peněz. Někteří by rádi ale Staále se praktikuje nemáš praxi a pod. JAk ji získat když Vám jí nikdo nedá. Potom se může zdravotní sestra chlubit tím že trumfne mladé holky. Ona tu možnost praxi mít dostala. Jelikož dříve neexistovalo že nebude mít možnost pracovat,protože zrovna vyšli ze školy a Každý si žádá aby měl aspon dva roky praxe

kendex ( 29. září 2010 12:06 )

snilinovka ( 29. září 2010 05:35 )

anodůchodcinamberoupraci.znamdůchodkyni,kteramapeknyduchod,manzeltakeapenizezpronajmu.dohromadymaj i40000tisicmesicneanevyjdou,onamusidelat.VSUDEJSOUDUCHODCI.POTOMSESTALEDŮCHODZVYSUJE.MAJISEDETDOMA. Vim,budujednouvduchodutake,pokudsehodoziju. Mezerymnenejdedelat,mamvodafonovynetatotamnejde.Roznest emnetedy.Alesdůchocimampravdu.buddělat,nemusismitduchod,neboduchodanechoddoprace.pakalebyduchodcum mohlisnizitnajemaplynselektrikou,abytoutahli.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa