Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

ODS stáhla místostarostu: Řekl si o úplatek

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, oj - 
23. září 2010
23:23

Kolínský místostarosta Roman Pekárek nebude kvůli podezření z korupce na kandidátce ODS do nadcházejících komunálních voleb. Řekl si o milionový úplatek. Usvědčila ho nahrávka. Kandidátku opustí také starosta Jiří Buřič, který čelí podezření, že o úplatku věděl.

Předseda oblastní rady ODS v Kolíně Milan Cabrnoch uvedl, že členové oblastní rady dnes neposuzovali vinu či nevinu politiků, ale snažili se zachránit volební výsledek ODS v Kolíně.

Pekárka usvědčila nahrávka

Pekárek si podle Mladé fronty Dnes údajně řekl o milion korun jednateli stavební firmy za výhodný odprodej městských pozemků. Vyplývá to z nahrávky jednání, kterou má MfD k dispozici. Firma pak pozemky za 15 milionů Kč koupila. Zda Pekárek peníze skutečně převzal, z nahrávky není zřejmé. Případem se již zabývá policie.

Podle MfD se nahrávka dostala do rukou i starostovi, trestní oznámení ale ihned nepodal. Buřič však tvrdí, že vše ústně oznámil na státním zastupitelství v Kolíně již 1. července.

gevi ( 24. září 2010 21:26 )

No a ti druzí jsou pro změnu z ČSSD.

kukuku ( 24. září 2010 07:45 )

Radši uvádět týdenní souhrny s přehledem právě přistižených zkorumpovanců s uvedením výjimek, kdo z nich není z ODS nebo od lidovců a jejich pohrobků.

siroky11 ( 24. září 2010 02:12 )

Nepochopím, jak tuto "modrou špínu" může někdo volit. To jsou zřejmě tupci. Kolikátý je to už případ, kdy člen ODS ve funkci dává, či bere úplatky? Snad každý druhý!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa