Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Rathova kancelář s onanií

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: hof, Kjak - 
23. září 2010
05:00

Jako potrefená husa začal křičet hejtman David Rath (ČSSD) po odhalení Blesku, že si nechal vybavit kancelář, sekretariát a zasedačku za bezmála čtyři miliony.

Dokola opakuje, že jeho kancelář stála jen 420 tisíc, a trumfuje: „Kancelář exhejtmana Bendla stála 600 tisíc!“ Petr Bendl (ODS) ale tvrdí: Rath lže!

Podle faktur, které má Blesk k dispozici, stálo vybavení Rathovy kanceláře 428 tisíc korun, sekretariátu a zasedačky pak ale další 3,4 milionu. Proč tak rozhazoval za luxus v době krize? „Proč jste tuto otázku nepoložili panu exhejtmanu Bendlovi, jehož kancelář stála 600 tisíc?“ odpověděl rozčíleně na otázku Blesku.

Podle Bendla se ale Rath chová jako „malý, zbabělý kluk, kterého nachytali na švestkách“. „Místo aby vysvětlil své nehorázné investice do vlastního sekretariátu a pracovny v době krize, začal házet bláto na ostatní. A přitom navíc lhal, jako když tiskne,“ řekl Bendl. Jeho pracovnu prý vybavilo na začátku existence krajů ministerstvo vnitra za Stanislava Grosse (ČSSD).

Bendl nábytek zdědil

„Nevím, kolik tehdy za bílý nábytek utratilo. Za celou dobu svého osmiletého působení jsem požádal jen o sestavu pěti nových knihoven do své pracovny. Úřad pořídil jednu za 33 236,90 Kč, tedy celkem vydal 166 349,50 Kč bez DPH,“ uvedl Bendl. Jak se ukázalo, vnitro nakonec neutratilo za bílý Bendlův nábytek nic. „Vybavení tam zůstalo po Okresním úřadu Praha-západ. Žádný nový nábytek pořízen nebyl,“ potvrdil Blesku Vladimír Řepka z tiskového oddělení ministerstva.

Bendl se svou kanceláří s bílým nábytkem, který už Rathovi nebyl dost luxusní, nikdy netajil. Nynější hejtman ji ale za žádnou cenu ukázat nechce. Blesk, který se pokoušel pořídit fotku, nechal vyvést policií.

Bártu okřikovala žena

Spor o luxus Rathovy kanceláře, na který upozornil Blesk, se včera dostal až do Sněmovny. Když se projednávaly zdravotnické poplatky, vyzval ministr Bárta hejtmana Ratha k ukončení intelektuální onanie a k přesunu do Rathovy superpracovny. Za nevhodná slova ho pokárala i jeho manželka, místopředsedkyně Sněmovny Kateřina Klasnová.

„Pojďme pracovat a přestaňme tu intelektuálně onanovat,“ vyzval Bárta Ratha, když se ČSSD marně snažila zrušit poplatky ve zdravotnictví. A prý si spory mohou jít »chlapsky vyříkat« do Rathovy pracovny, když ho tam pozve.

Narážel tak na zkušenost Blesku, kdy hejtman raději zavolal policii, než by svou luxusní pracovnu ukázal. „Já se do tý čtyřmilionový pracovny velmi rád dostavím a tam budu odpovídat na vaše otázky, klidně až do rána,“ vtipkoval Bárta.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bobina ( 24. září 2010 08:42 )

a ty jsi kdo? Bůh s patentem na rozum??? Proč urážíš diskutující ? Kritizuješ rád a kde koho,ale sám jsi hulvát,tak jak to jde dohromady? Nebudu se s tebou dohadovat,protože to u tebe ani nemá cenu,ty totiž všechno víš nejlépe že? A o můj rozum se laskavě nestarej,ten mám na rozdíl od tebe docela dobrý! Prostě mně přeskakuj a divím se že tě to ještě nenapadlo když tě tak iritují mé nápady!

stastnyjim ( 23. září 2010 20:41 )

Nic by mi do vašeho sporu nebylo, jenže tady to napsat musím. Ty jsi strašně ubohý duševní chudák. Takový sprostý výpad je pode vší lidskou úroveň. Ubožáčku!

gevi ( 23. září 2010 20:36 )

Kdyby měl být Rath úctyhodný, měl by jít proti proudu a říci: Ne, já jsem charakter, dejte mi sem nějakej obyčejnej nábytek, třeba vyhozenej z nějakýho úřadu nebo ze školy. Jenže on je bezcharakterní podrazák a tak si dopřeje ještě více než druzí. A jeho zaslepní příznivci ho přiblble hájí a dělají ze sebe pitomce.

zirafa ( 23. září 2010 17:49 )

kramora, milo určitě není Bendl....a troufám si tvrdit, že ani nezávidí drátovu luxusní kancelář.... tobě ta suma nepřipadá jako mrhání peněz?

kudlankabezbozna ( 23. září 2010 15:40 )

že ten drAth jde ve stopách Biila Clintona - za chvíli z toho bude Orální pracovna!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa