Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Náborář ČSSD rozdával marihuanu: Případ řeší kriminálka!

ČSSD na severu Čech rozpoutala pořádný skandál.
ČSSD na severu Čech rozpoutala pořádný skandál.  (Autor: Reflex.cz)
Autor: rvs, INT, gamk - 
17. září 2010
12:55

‚Marihuanový skandál‘ severočeské ČSSD už řeší kriminálka. Převzala případ od obvodního oddělení policie v Litoměřicích. Tam ho nahlásili sami členové ČSSD, kteří náboráře, rozdávajícího za vstup do strany marihuanu, sami nahráli a nafotili. Podle svých slov chtěli upozornit na otřesné praktiky, které v sociální demokracii na severu Čech panují.

"Případ byl postoupen na službu kriminální policie v Litoměřicích a ta se tímto případem intenzivně zabývá. Bližší informace kvůli taktickým důvodům nebudeme zveřejňovat do konce vyšetřování," řekla serveru Aktuálně.cz mluvčí litoměřické policie Alena Romová.

Členové ČSSD, kteří případ na Litoměřicku odhalili, předstírali, že mají o vstup do strany zájem a s podivným náborářem strany si domluvili schůzku. Schůzku, během které se mluví o nabídce marihuany za vstup do ČSSD nahráli na MP3 přehrávač a z dálky ji navíc i nafotili. Důkazy pak předali litoměřické policii.

Ze záznamu rozhovoru s náborářem je zřejmé, že za rozdáváním marihuany mohou stát i další lidé, úzce spojení se severočeskou ČSSD. Padlo jméno bývalého člena ČSSD Tomáše Horáčka, nábor pak údajně sponzoroval předseda Okresního výkonného výboru ČSSD Jan Szántó. Ten skandál označil za mocenský boj uvnitř strany a ČSSD navíc podala trestní oznámení pro pomluvu.

cernysvetlo ( 18. září 2010 10:51 )

Ty jsi byl na onom náboru velmi častým účastníkem, že.

egal ( 18. září 2010 09:32 )

že se blíží komuvolby, tak si topoljugend musel pokusit někomu sebrat hlasy tím, že udělá takovouhle deb ilitu, už vidím, jak kterákoliv strana nabízí hulení za hlasy. A aféra je na světě, jsme tu v pakostánu, kde by byl nejlepší protektorát nebo min. třetině "lidí" provést lobotomii. V každém případě výjimka potvrzuje pravidlo, ať oranžovej, modrej nebo rudej, pořád lepší než přebíhat ze strany (na) do strany

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa