Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bárta přinutil firmy zlevnit o 3,5 miliardy

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: koc, Kjak - 
14. září 2010
22:30

Ministr dopravy Vít Bárta (37) vyhrál boj se stavebními firmami. Jeho taktika »vyhladovění« má úspěch, ušetří se přes 6 miliard. Firmy na silnici i železnici zlevnily, a Bárta tak dal pokyn stavět dál. Začne také opět proplácet faktury.

Stavební firmy uspokojily Bártu nabídkou úspor 3,5 miliardy, změnou projektů se ušetří dalších 2,8 miliardy. Staví se tak až na čtyři výjimky všude. Ministr dopravy včera také jednal se společností Kapsch o mýtném systému: „Ptám se, s jakou úsporou přicházejí do pracovny ministra,“ řekl Bárta.

S úsporami prý rozhodně nekončí, další hodlá vládě předložit ve své »superkoncepci«. Chce také začít důrazněji řešit otázku vstupu soukromých investorů do staveb silnic a železnic, kteří by pak vydělávali například na vybírání mýtného. Ministr chce nyní oslovit podnikatele, ale například i čínské stavaře.

carmela85 ( 16. září 2010 08:22 )

No vida, celé ty roky to nešlo, měli jsme jedny z nejdražších staveb a najednou to jde. Pane Bárto, tleskám!

pajaad ( 15. září 2010 14:01 )

že můžou klidně slevnit miliardy,to je vidět jak nás leta okrádali...o kvalitu strach nemám,ta je mizerna stejně...

lu.666 ( 15. září 2010 13:17 )

kvalita je již delší dobu špatá-základ je aby to vydrželo po dobu záruky a pak mají opět práci ,penále také špatně nastavené-pouze jednou a hodně malé,dohadují se mezi sebou kdo získá zakázku(samozřejmě vyhraje řízení,ten kdo chce,v případě potřeby se zaplatí ekol.aktivisti na průtahy-je to levnější pro firmy a podstatně dražší pro stát-vícenáklady) atd...nebyl bych moc optimista PS: státní zakázky vyhrávají stále stejné firmy a...nic se neděje,my platíme a oni se smějí....

rukolaman ( 15. září 2010 07:41 )

Po letech čekání je tady konečně ministr dopravy, který dělá tolik potřebné kroky. Už bylo potřeba usměrnit stavební společnosti a začít stavět za rozumné peníze!

limak007 ( 15. září 2010 06:52 )

aby o svoje nepřišly. Nemějte strach, páni se neokradou! Odnese to kvalita. To bude celý výsledek páně Bártovy snahy. Ubral bych proto z toho obecného nadšení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa