Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Talmanová: Má miliony, přesto žádá o příspěvky

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Květa Kočová, Eva Hofrichterová, Kjak - 
7. září 2010
06:30

Ráda nosí značkové kabelky za desetitisíce, na dovolenou jezdí do luxusní vily v italském Toskánsku. V politice si vydělala 9 milionů a na odchod ze Sněmovny dostala Lucie Talmanová (42, ODS) téměř půl milionu. Přesto si teď neváhala zažádat o příspěvek od státu na svou rodičovskou dovolenou se synem Nicolasem (3).

„Beru rodičovský příspěvek, který činí 3500 korun, jinak žiju z úspor,“ přiznala Blesku Talmanová.

„Nyní jsem zaměstnancem společnosti Aquatest na rodičovské »dovolené« a kandiduji do Senátu Parlamentu České republiky,“ píše Talmanová na svém webu ke kampani do Senátu. Firma jí podle zákona musí držet místo už od roku 1994, kdy vstoupila do politiky.

Po odchodu ze Sněmovny se teď Talmanová věnuje své kampani do Senátu. Určitě ale její rodina finančně nestrádá. „Jsem na tom finančně hodně dobře. Určitě vydělávám víc, než premiér,“ pochlubil se její muž Mirek Topolánek (54, ODS) Právu. Přesto Talamanová nelenila a požádala si o rodičovský příspěvek. Bere ten ve variantě čtyřletá dovolená, tedy 3500 Kč.

631290:gallery:true:true

Během kampaně bude dítě bez matky

„Matka si může zažádat o rodičovský příspěvek kdykoliv, pokud dítě nedává do školky, může jí být vyplacen až tři měsíce zpátky,“ řekla Blesku Adéla Tomášková z ministerstva práce a sociálních věcí.

 

617650:gallery:true:true

Nicolas do školky nechodí, ve vrcholící senátní kampani, kdy Talmanová obráží mítinky na Kutnohorsku, ho hlídá tatínek nebo babička. „Nicolas bude v ostré kampani šest týdnů bez maminky,“ posteskl si Topolánek.

vlachovo ( 10. prosince 2010 22:35 )

Lidé k volbám nechodí a tak se volí mezi sebou!!!!!!Když se do senátu dostane člověk s pětisty hlasy-je něco špatného ve státě českém!!!!!!!!

vlachovo ( 10. prosince 2010 22:32 )

Jak se mohla dostat tak vysoko????Kolik postelí musela vystřídat?????Vybírala až přebrala!!!!!Doba se mění,revoluce na spadnutí a co potom,paní vypečená????? Topolánek a Talmanová-se hledali až se našli!!!???Jsem zvědav kdy lidé po vás žačnou na ulicích plivat??????

picmaus ( 22. října 2010 15:41 )

Kam se cpe ta nenažraná nádhera??To ji nestačilo to vysedávání v lavicích do nedávné doby!!Ať ji živí chlap s gulama,když si ji uvázal na krk.Že se nestydí si o něco žádat,dal bych ji tak příspěvek na logopedickou poradnu a nic víc.Ať jede s topolem do Toskánska na jachtu a tam mužou dělat dalšího Nikolase Talmana.

karel128 ( 8. září 2010 10:09 )

Jardo máš 100% pravdu, KSČSSDemáci nějak rychle ztrácejí paměť,...vždy vyskakují, jen co se jim hodí do krámu....

oldpetr ( 8. září 2010 09:29 )

Ani bych se moc nedivil kdyby Talmanová byla zvolena do senátu.Když si občani vykroužkovali totálního neschopu Marka Bendu do poslanecké sněmovny tak si říkám tento národ si nic lepšího nezaslouží čili za blbost se platí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa