Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Janeček, Kasík a spol. na EXPO v Šanghaji

Kontrolor Janeček. Návštěvníci EXPO 2010 mají obdivovat exponáty na stropě výstavní haly, jejich význam ale často nechápou
Kontrolor Janeček. Návštěvníci EXPO 2010 mají obdivovat exponáty na stropě výstavní haly, jejich význam ale často nechápou  (Autor: Tereza Hořínková)
Autor: hof, Krvs - 
4. září 2010
05:00

Český pavilon na výstavě EXPO 2010 v čínské Šanghaji návštěvníky spíše děsí, než těší. Přesvědčili se o tom i reportéři Blesku, kteří se byli v Šanghaji podívat. V těchto dnech kontroluje český pavilon poradní sbor generálního komisaře. Jeho členem je třeba šéf ČT Jiří Janeček neboexšéf rozhlasu Václav Kasík.

Do Číny odjela delegace poradního sboru EXPO 2010 ve středu. „Odměna za celodenní jednání a kontrolu pavilonu nepřekročila tisíc korun,“ řekl Blesku mluvčí Jiří František Potužník.

Dovolená nebo pracovní cesta

Cestu má delegace samozřejmě hrazenou a podle informací Blesku letěla z pražské Ruzyně speciálem. Zda si na kontrolu musel šéf veřejnoprávní ČT vzít dovolenou, nebo ji dělá v rámci pracovní doby, se Blesk nedozvěděl.

„Já to nevím, jestli má dovolenou. A ani nevím, kdo by to mohl vědět. Stejně napíšete ty vaše bláboly, takže pro mě nemá cenu se s vámi bavit,“ odbyl mluvčí ČT Ladislav Šticha dotaz, který zajisté zajímá koncesionáře.

Co přesně v Šanghaji poradní sbor dělá? Podle zpráv z Číny je český pavilon na EXPO jeden velký úspěch. Reportéři Blesku ale na výstavě viděli něco jiného.

Velkou reportáž z EXPO v Šanghaji čtěte v neděli na Blesk.cz a v Nedělním Blesku.

Český pavilon na EXPO Český pavilon na EXPO | Tereza Hořínková

zabkacestovatelka ( 4. září 2010 20:11 )

Byla jsem na Expu minuly tyden a Cesky pavilon byl jeden z tech, co nemel skoro zadnou radu (vetsina pavilonu mela minimalne hodinovou frontu, nektere, napriklad Nemecko, melo az 4 hodinovou frontu, v ceske rade bylo mozna 100 lidi), takze moc popularni bohuzel neni. Byla to skoda, protoze z tech pavilonu, co jsme videli, tak byl asi nejlepsi, mel tam hodne informaci o Ceske Republice. Ale treba i Slovensky pavilon mel delsi radu, nez ten cesky. Jestli tam bylo poslano letadlo jen s temito lidmi, tak je to vylozene zbytecne! Myslim ze by se to obeslo i bez nich.

golf33 ( 4. září 2010 17:57 )

Na každou svi.ni se vaří voda. Nebojte. I na ně dojde. Naštěstí alespoň smrt má stejný metr pro všechny, jinak by tu ty ho.vada byly 300 let.

jarda304 ( 4. září 2010 11:14 )

na čt se nedívám právě proto, že z ní plynuly skoro samé bláboly..

ales1 ( 4. září 2010 11:08 )

Co je to za blábol, ten pavilon je výjimečně úspěšný a navštěvovaný, tohle Expo je pro Česko jednoznačně výhra. Co sere Blesk? Že v pavilonu není zmínka o Ivetě Bartošové?

mujboze ( 4. září 2010 08:57 )

..inu, dyž tupci v radě s čele s komouškou si zvolí transformovanýho vyčuranýho komouše jako bič na TV-ovce, co lze také očekávat? ..a když nestačí národu, co vystihl Reflex v článku níže před jeho druhou volbou a když není síly vykopnout tupou panovačnou komoušku koulařku z rady, tak holt bude arogance a pohrdaní jeho poddaných - jak za komoušů - prostě metat ovcím do tváře: " Jste jen bečící a platící ovce - a na ty platí jen pohrdání a arogance nás, pasáků. Bečte - ale pěkně plaťte poplatky, máme vás, víte kde....." http://www.reflex.cz/clanek/stary-reflex-tema-reflexu/32989/sedim-ani-nedutam.html

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa