Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zakázka pro ABL: Který z Bártů mluví pravdu?

Vít Bárta by si měl s bratrem promluvit na téma komunikace...
Vít Bárta by si měl s bratrem promluvit na téma komunikace...  (Autor: Blesk - Michal Šula)
Autor: jak, ČTK - 
5. července 2010
16:36

Vít Barta, který se chystá v rámci nové vlády šéfovat ministerstvu dopravy, popřel slova svého bratra Matěje. Ten v pátek prohlásil, že se firma ABL bude hlásit do tendru o státní zakázku pro ministerstvo vnitra.

Vít Bárta, který byl donedávna spoluvlastníkem jedné z největších bezpečnostních agentur, možnost o zapojení ABL do zakázky na bezpečnostní náramky vyloučil. "Do tendru se nechystá, jde o diskomunikaci s bráškou," sdělil Vít Bárta Právu prostřednictvím SMS zprávy.

Přitom ještě v pátek jeho bratr tvrdil, že se o žádný střet zájmů netrvá. Podnikatelé Bártové a jejich agentura byly hlavními sponzory Věcí Veřejných a kritici přidělení ministerstva vnitra právě Vévéčkám na tento fakt poukazují. I sám premiér Petr Nečas vidí spojení politické strany bezpečnostní agentury a ministerstva vnitra jako problematické. "Úzká vazba mezi firmo a Věcmi veřejnými je pro obsazení ministra vnitra problematická,"komentoval Nečas.

Tendr podle zákona?

Dvoumiliardový tendr na elektronické náramky pro domácí vězně vyhlásilo ministerstvo spravedlnosti v březnu a přihlásilo se do něj pět uchazečů. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže však v červnu vydal předběžné opatření kvůli pochybnostem, zda ministerstvo postupovalo v souladu se zákonem. Dokud úřad o tendru definitivně nerozhodne, ministerstvo nesmí podepsat smlouvu s případným vítězem tendru.

bagr1946 ( 7. července 2010 14:23 )

>JE TO OSTUDA STATU>NECASE A SPOL>JA NA BRACHU BRACHA NAMNE TO JSTE NA HORE TAK BL***??? ASI JO>

kvetahana ( 7. července 2010 00:32 )

Nechce-li delikvent do basy,jistě si to rád,ve vlastním zájmu,zařídí.Vidíte v tom někdo neřešitelný problém? Vždyť je to obdobné,jako kdyby měl např. doktor "pohotovost doma na telefonu".

radan65 ( 6. července 2010 10:37 )

i hesky a uhlazene se daji rikat prasarny a lzi

sakra ( 6. července 2010 10:22 )

Nečas bude nemastný a slabý premiér. Hezky mluvit a fráze, fráze... a výsledek? Určuje Lalousek, John, Bárta a další "výtečníci".

radan65 ( 6. července 2010 10:15 )

by necas nemohl mit sve bratry rebicky jeden firmu proda a nema zadny vliv na jeji rozhodovani Druhy koupi a neni zive moci mu v ucasti tendru zabranit leda snad etika by mohla jestli se takova noblesni vec v cesku nosi pak jen bacha zdali se nehoji na zakazkach mene viditelnych verejnosti

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa