Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kovářová chce funkci ombudsmana!

Daniela Kovářová usiluje o další vysoký post
Daniela Kovářová usiluje o další vysoký post  (Autor: anc)
Autor: jos, Lukáš Gibiec - 
21. června 2010
08:29

Zní to jako hodně špatný vtip! Respektovaného ombudsmana Otakara Motejla, který náhle zemřel, má nahradit končící ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová.

Žena, která se nevypořádala s justiční mafií, nakupovala hodinky z ministerských peněz jak divá a na poslední chvíli vyhlašovala podivné tendry!

Bohaté zkušenosti

S návrhem nominovat Danielu Kovářovou jako možnou kandidátku na post ombudsmana přišel včera senátor ODS Jiří Žák. „Má bohaté zkušenosti, vedla Justiční akademii a zastávala celou řadu významných funkcí,“ vytasil se před Bleskem Žák s její zásluhovostí. Končící ministryně s nominací souhlasila. „Je to velké ocenění mé dosavadní práce i ochoty hovořit o kontroverzních tématech,“ napsala Blesku Kovářová.

Sebevědomí jí rozhodně nechybí, stejně jako obdivovatelé, kteří jsou ochotni ji navrhnout na cokoliv. Tak se například poslanec Jiří Polanský z ODS snažil kvůli ní dokonce změnit zákon o soudech a soudcích tak, aby se mohl šéfem Nejvyššího soudu stát člověk bez praxe soudce a odbornosti. Na poslední chvíli mu tento trik, jak najít pro Kovářovou teplé místečko, nevyšel.

Od znásilňování k ombudsmanovi?

Sama Kovářová, která proslula knihou erotických povídek a sny, jak je znásilňována dvěma muži, zakončila svou ministerskou misi sporně. Kritiku sklidily její tabulky na alimenty, podle nichž mají rodiče platit na děti až čtvrtinu platu. Vyšlo také najevo, že nakoupila jako dárečky z ministerských peněz hodinky za 400 tisíc korun a vyhodila peníze i za novou Medaili za přínos justici.

Mezi doposud navrženými jmény jsou Anna Šabatová, někdejší disidentka a zástupkyně ombudsmana. Tu navrhli senátoři za ČSSD. Další je současná zástupkyně ombusmana Jitka Seitlová, která de facto úřad po smrti Otakara Motejla vede. Bývalou nezávislou senátorku navrhl místopředseda senátu Jiří Liška (ODS, Jičín). Třetím kandidátem je předseda Národní rady zdravotně postižených Václav Krása, kterého podporují lidovci.

Čím by Kovářová mohla být?

ombudsmankou Kovářová je jedním ze čtyř kandidátů na křeslo ombudsmana po zemřelém Otakaru Motejlovi. Pro funci ji navrhnul jeden ze senátorů ODS.
ředitelkou Justiční akademie Justiční akademii řídila Kovářová před nástupem do úřednické vlády. Ještě před navržením na funkci ombudsmana počítala s tím, že se na pozici vrátí.
spisovatelkou Kovářová se možná nejvíc proslavila právě tím, že píše erotické povídky. Pod pseudonymem Ida Sebastiani už vydala dvě knihy a další dvě připravuje. Pokud se jí bude dařit, mohla by se živit i jako spisovatelka.

monino ( 7. července 2010 15:33 )

Mě se tam naopak líbila. Odpovídala jasně, nekompromisně a přitom působla mile. A najmout si firmu na vymáhání pohledávek je normální v celým západním světě.

monino ( 7. července 2010 15:02 )

Andreo, trochu si zaspala s tim ombudsmanem Já si narozdíl od tebe teda nemyslim, že by byl Pospíšil bůhvíjakej andílek, v tý Plzni zametal vážně velmi schopně všechno co šlo pod koberec a ještě se tvářil, jaký jim dává kapky.Ty jeho nakoupený obrazy a bůhvícoještě byly rozhodně mnohem dražší než pár medajlí pro veterány.Je pro mě k neuvěření, že mu to lidi žerou.Kovářová je podle mě dobrá ženská, která nemá podmázlý novináře.Zato Pospíšil má v tisku kámošů hodně a Kovářová byla snadnej cíl.

andrea68 ( 7. července 2010 11:52 )

asi jsem omylem cvakla 2x.

andrea68 ( 7. července 2010 11:51 )

Pro ni by bylo nejlepší místo ředitelky Justiční mafie, Vesecká jde pravděpodobně do kopru, na nejvyšší státní zastupitelství se Kovářová nehodí, tak co s ní jinak. Jestli se jí opravdu povede na místo ombudsmana dostat, tak to bude největší průšvih od listopadu 89. Tak jako byl Pospíšil jedním z nejlepších ministrů spravedlnosti (a doufám, že ještě bude), tak Kovářová patřila společně s Němcem mezi nejhorší.

andrea68 ( 7. července 2010 11:51 )

Pro ni by bylo nejlepší místo ředitelky Justiční mafie, Vesecká jde pravděpodobně do kopru, na nejvyšší státní zastupitelství se Kovářová nehodí, tak co s ní jinak. Jestli se jí opravdu povede na místo ombudsmana dostat, tak to bude největší průšvih od listopadu 89. Tak jako byl Pospíšil jedním z nejlepších ministrů spravedlnosti (a doufám, že ještě bude), tak Kovářová patřila společně s Němcem mezi nejhorší.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa