Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Čtenáři o zdražování: Politici nám lhali!

Zvyšování daní a zdražování - s tím přišli dva týdny po volbách ODS, TOP 09 a Věci veřejné.
Zvyšování daní a zdražování - s tím přišli dva týdny po volbách ODS, TOP 09 a Věci veřejné.  (Autor: Dana Kolářová, Jiří Černohorský, Michal Šula)
Autor: rvs - 
10. června 2010
15:35

Zvyšování daní a zdražování, které prosazuje nová vláda, čtenáře Blesk.cz pořádně nazdvihlo ze židlí. Před volbami jste vy politici slibovali, že daně nezvýšíte a lhali jste nám, vzkazují čtenáři české vládnoucí elitě…

Čtenáři o Petru Nečasovi:

"Ještě si pamatuji Nečase před volbami, jak se nechal fotit s těmi dvěmi síťovkami," vzpomíná Tom 8888. "V oranžové byl jen malinký nákup a v té modré nákup velký za stejné peníze, no jo, to bylo před volbami. Když ptáčka (voliče) lapají , pěkně mu zpívají. Po volbách už je ale zase všechno opačně," dodává.

"Nečasova 'přítelkyně' Nagyová, která ve funkci šéfky sekretariátu Nečase na ministerstvu práce brala za 8 měsíců v roce 2009 1 milion 400 tisíc čistého, zvýšení cen potravin a léků zvládne levou zadní," píše další ze čtenářů pod přezdívkou Komentátor.

"Jak to ale zvládne skoro milion seniorů s důchody do 9 tisíc korun měsíčně? Nebo mladé rodiny s dětmi? Obyčejní lidi plačte. Díry v rozpočtu se budou odstraňovat z vašich peněz. Bohatí a lidi s vysokými příjmy budou i nadále požívat výhod spojených s nízkými daněmi a sociálními odvody," doplňuje Komentátor.

O Miroslavu Kalouskovi a Radku Johnovi:

"Kalousek a John, to jsou dva 'politici' bez svědomí a charakteru! Tak šup šup makat, aby 'vrchnost' mohla rozhazovat a bohatnout. Jsou noví poslanci, kteří se musí za 4 roky teprve napakovat a 'staří' ti musí majetek rozmnožovat," myslí si diskutující s přezdívkou Sakra.

O Radku Johnovi:

"Když jste si zvolili Johna, který sedm let tajil dítě, tak se nedivte. Když oblbnul vlastní ženu, proč ne vás? Klasik řekl: Lid má takovou vládu, jakou si zaslouží,“ píše čtenář ze Slovenska pod přezdívkopu Prezza.

"Pan John je muž na svém místě. Je to magor a nic neumí. Alespoň přispívá do galerie exotů v naší milované vládě. Jsem opravdu rád, že tam máme tak bohaté zastoupení hňupů a nekňubů, kteří jsou tak hloupí, že si ani neuvědomí, že s nima manipuluje někdo jiný," píše rozčílený čtenář s přezdívkou Poblion.

Situaci ‘obyčejných lidí‘ v diskusi vtipně shrnul čtenář s přezdívkou Jjoker: „Za pěl let bydlení v luxusním, dvacet let starým paneláku, se mi zvýšil nájem o 110% a dle slibů ještě zvedne. Plat mám jen tak tak, abych neskončil pod mostem, vyhlídky na spokojené stáří jsem už zavrhnul," popisuje svoji krušnou životní situaci Jjoker.

"Věková hranice pro odchod do důchodu se určitě ještě zvedne tak, že v sedmdesáti zemřu v práci při průchodu vrátnicí. Ceny léků strmě stoupají vzhůru a brzy nastane doba, kdy mi lékárník nabídne půjčku se 100% úrokem, abych si mohl pořídit Ibalgin a krabičku náplasti," popisuje Jjoker katastrofický scénář.

"K snídani si dám dva dny starou housku, k obědu si dám dvě, k večeři nic, aby mi zbylo na druhý den k snídani. Zavádí se školné, zvedá jízdné, ceny potravin, nájmů, alkoholu, cigaret... Mě v práci postihují i za křivou kravatu, ale za Opencard, olympiádu a jiné průšvihy není potrestaný nikdo," pokračuje.

"Je po volbách a ti samí, co se na nás v křeči usmívali z předvolebních billboardů, mění předvolební programy, protože drazí voliči, to jste přece nemohli myslet vážně, že bychom to mysleli vážně," dodává Jjoker.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

veraja ( 19. června 2010 12:22 )

Tak s tím souhlasím na 100, ano přesně tak to je a tak to chtěli.Jen lidé vůbec nedomysleli, což je na pováženou, že jsou to přeběhlíci z ODS.A pro nás, kteří trochu používají mozek to bylo jasné od začátku.Velmi solidní názor.

gogo ( 17. června 2010 12:45 )

Máte naprostou pravdu, ale naši politici mají zcela jiné starosti.. Odpovědnost za lidi jim neleží ani v patě...

gogo ( 17. června 2010 12:43 )

Toto není porážka levice. To je porážka nás všech. Dolních deseti milionů... To je porážka rozumu, slušnosti, empatie a sociálního státu....

radanka ( 17. června 2010 09:42 )

bohužel je to tak mám příklad: jedna slečna, dodělala si maturitu, ale zjistí že je v tom, nikdo ji nezaměstná, normálka, tak ji stát platí jako registrované na úřadu práce alespoň sociální a zdravotní,na podporu nárok nemá, jinak jde na městský úřad, odbor sociáních věcí, a dle toho jak žije, kde žije, jaké má náklady ji měsíčně budou platit na živobytí. Ještě je paragraf, když je opravdu mizerně na tom, stát ji může vyplatit částku na výbavičku pro nenarozené dítě. Pak od data porodu dostává dle zákona 4roky RP, nejddříve 7.600 do 21měs.věku dítěte, poté 3800 do věku 4let dítěte. A teď se ptám, tato slečna tady nadává třeba na zmíněné důchodce, ale pozor, oni si na důchody opravdu vydělali, ale zmíněná slečna neodvedla ani korunu do státní pokladny. Já od 15.let makala, protože naši mi nic zadara nedali a chtěli abych pochopila, že vydělat si penízky není ostuda, ba naopak. Nechodila jsem pařit jako mí vrstevníci, protože jsem byla v práci, odváděla jsem daně od 18let,dnes nemá smysl ani vyplňovat papír na přídavky na děti, protože je nedostanu, jako odměnu, protže já vlastně pracuju a zodpovědně živím 5ti člennou rodinu. Tak se ptám, proč jsou potrestání pracovití lidé, kterří odvádí daně a ti co sedí doma, mají od sociálního příspěvku, příspěvek na bydlení a já nevím jaké ještě příspěvky. Ptám se, vyplatí se dneska vůbec pracovat? Asi jo, jinak by nebyla sranda a člověk se musí vlastně zničit, protože tělo má jít do hrobu zhuntované....

radanka ( 17. června 2010 09:23 )

Mě celkem zarazil před volbami průzkum studentů VŠ, že by jednoznačně vyhráli TOP09 a ODS, zaráží mě to už jen z toho důvodu, že jim zpoplatní školné, to chtěli?, a nevím co je vede k této volbě, jsou většinou děti, kteří se cítili pro pracovní poměr nepřipravení, dnes se na VŠ dostane kdejaký de...l , copak studenti platí nájem, jídlo, složenky za plyn, vodu atd.atd.? Já abych se dostala na ekonomickou školu, musela jsem mít průměr max. 1,24, dnes jsou příjmaní studenti s průměrem i 4, proč, poněvadž i škola je nějaká instituce a chce přežít, tak berou kde jaké pako. Pak se divme, že všichni maj titul na blbost, možná teorii znají, ale praxe je o něčem jiném. A nemluvím o tom, že nástupní plat považují nejlépe 40-50tis. za naprosto normální, protože jinak nepřežijou. Jo dokud platí rodiče je to super, pak se bavme o tom průzkumu. Bakala to je případ sám pro sebe, nechci se vvyjadřovat o jeho kauzách, tento stát má několik parazitů a ti se tady živí jako hejno sarančat. VV nevím jak chápat, taky už začínám věřit na odnož ODS, ale moje volba šla jinam. Škoda, že se Jana Bobošíková nedostala do parlamentu, hlavně škoda pro lidi z Ostravska, kde vlastní byty RPG, p.Bakala, rozdává miliony, ale aby opravil svůj majetek, za který lidi platí nemalý peníz, to jde mimo něj. Je to zvláštní, mám obavy aby lidi vážně nešli do ulic a nezačaly tady nepokoje, jednou se vážně někdo naštve a bude zle. Má někdo nápad tak vymítit podobné mecenáše, včetně p. Žaludy, ČD, státní podnik. Stát je zadlužen a mu platí půlmega měsíčně???? Zkuste to čistit zeshora a na ty dole se vážně už jednou vys...te

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa