Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kmotr Benda dirigoval Paroubkovy fanoušky

Autor: Helena Lacinová, Oldřich Tichý, jos - 
22. dubna 2010
08:17

Přísné kontroly, pískot, bučení a strkanice. Hustá atmosféra provázela včerejší ostře sledované Otázky Václava Moravce. V ústeckém kulturním domě se utkalo pět lídrů kandidátek, hlavní postavou tam byl ale hlavně šéf ČSSD. „Jirko, na tebe nikdo nemá!“ zaznělo ironicky sálem.

Nikdo jiný u přihlížejících nevyvolával tolik emocí jako Jiří Paroubek (57). Už dvě hodiny před začátkem diskusní show se před ústeckým kulturákem sešly stovky příznivců ČSSD, a pravice, ale i horníci. Ti přišli orodovat za prolomení těžebních limitů, což bylo jedno ze žhavých témat. Mezi nimi byl i Jan Roháč (29), který na šachtě dělá devět let. „Živím rodinu. Práci bych v regionu s nejvyšší nezaměstnaností hledal dost těžko,“ řekl Blesku Roháč.

Před vchodem omdlela žena

V hutné atmosféře před vchodem docházelo ke strkanicím, jedna žena v davu dokonce omdlela… Do zcela nabitého sálu se přes nekompromisní ochranku ale dostalo jen asi pět set vyvolených, horníků jen hrstka.

„Jsou tam nějací ožralí horníci,“ utrousil při příchodu ústecký lídr Věcí veřejných Milan Šťovíček.

Na Paroubka reagovali pískotem a bučením

Ještě před začátkem debaty do sálu nahlédl Jiří Paroubek. Zkontroloval židli, osvětlení a zřejmě se i přesvědčoval, že „nejlepší diskutér v republice“ má dostatek diváků. Na jeho osobu ale lidé reagovali pískotem a bučením, až diváky moderátor Václav Moravec musel usměrňovat.

Maximálně dvacetileté příznivce oranžových dirigoval k potlesku šéf ústecké ČSSD Petr Benda. Stejně tak věděl tábor mladých »modrých«, kdy má tleskat, či naopak pískat.

Petra Paroubková v první řadě

Vystoupení šéfa ČSSD si nenechala ujít ani manželka Petra. Ta usedla v první řadě na židli s označením Novináři, které jí držel nějaký mladík. Se slovy „To abyste mě poznali“ si Petra kolem krku omotala oranžovou šálu. A pak svému Jiřímu jako jedinému z diskutérů nadšeně tleskala a vysílala k němu úsměvy. V jedné chvíli ale naučený úsměv Petře zmizel z tváře. To když kdosi ze sálu reagoval na Paroubkovu odpověď výkřikem „Jirko, na tebe nemá nikdo!“

Petra se přišla podívat na mažela, Bendl dirigoval fanoušky. Petra se přišla podívat na mažela, Bendl dirigoval fanoušky. | Blesk - Jiří Hadač, Helena Lacinová

socialnidemokrat ( 24. dubna 2010 13:12 )

PRESNE TAK MATE PRAVDU PANE MRDLINEK, NEJLEPSI JE VOLIT BUDTOPAROUBKA NEBO KSCM, JE TO JEDINE MOZNE RESENI

mrdinek ( 24. dubna 2010 11:13 )

pane oldelek,po volbach nebude uz nic

mrdinek ( 24. dubna 2010 11:09 )

pani Sally a dost bylo Paroubka Proto budu volit jenom KSCM

mrdinek ( 24. dubna 2010 11:04 )

jsem mrdinek,pane socialnidemokrat ja taky budu volyt KSCM s Paroubkem na vecne casy i bez srdce

mrdinek ( 24. dubna 2010 10:59 )

pane socialnidemokrat proto radsi budete volit KSCM,delate dobre,jedine KSCM je vyhlidka na lepsi zitrek

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa