Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Blesk.cz: Po Topolovi a Jančíkovi 'odstřelte' také Béma a Íčko

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: jos, bel - 
20. dubna 2010
11:02

Blesk.cz v minulých týdnech ODS poradil, ať se po odchodu Mirka Topolánka zbaví také Milana Jančíka a dalších duší, které dělají straně ostudu. Jančík se musel pakovat z místopředsednického postu a Blesk.cz tento krok chválí. Co ale Bém, Langer a Benda? Jsou neodvolatelní?

Proti Jančíkovi se ve veřejné volbě postavilo 87 delegátů. Starostovi Prahy 5, který byl v minulosti spojován s několika neprůhlednými obchody a korupcí, ale úsměv ze rtů nezmizel. Již dříve se nechal slyšet, že peníze dokáže vydělávat i po případném odchodu z politiky. "Myslím, že jsem dostatečně zkušený komunální politik, teď nehodím flintu do žita a pokusím se v nejbližší době o comeback," sdělil sebevědomě Jančík Lidovým novinám.

Úklid zvedá preference

Pro voliče ODS je ale odvolání Jančíka dalším signálem, že strana se těch "nejprofláklejších duší" chce skutečně zbavit. Nebo je alespoň uklidit před volbami do ústraní. Když byl z pozice volebního lídra a následně šéfa strany odstraněn Mirek Topolánek, volební preference ODS se podle průzkumů veřejného mínění zvedly. Je vysoce pravděpodobné, že pozitivně bude vnímán i odchod Jančíka.

Na "popravu" čekají další

Svržení Mirka Topolánka a odstranění Milana Jančíka může tedy ODS pomoct ve volbách. Jenže, není to jen finta na voliče? Jestli ODS myslí změnu stylu opravdu vážně, měly by zmizet i další kontroverzní tváře.

Ivan Langer

Kontakty s lidmi kolem zavražděného šéfa podsvětí Františka Mrázka vynesly bývalému ministru vnitra přezdívku »Íčko«. Právě tak o něm Mrázkovi lidé mluvili v odposleších. Na Olomoucku ale vede stranu do voleb.

Pavel Bém

Část ODS by Béma ráda dostala z 2. místa pražské kandidátky. Straně uškodila kauza Opencard, legendy o korupci na magistrátu i primátorovo kamarádství s podnikatelem Romanem Janouškem.

Marek Benda

Titul z plzeňských práv získal ošizením rigorózní práce. Prosadil "náhubkový zákon", který omezuje svobodu slova a ztěžuje kontrolu politiků. Na kandidátce je ale na nevolitelném místě.

Ivana Řápková

I její právnický titul je nejasný – někteří vyučující ji neznají, ztratila index, v Plzni není její diplomka... Patří k politikům, kteří brali statisíce v dozorčích radách. V Ústeckém kraji je na 2. místě kandidátky.

komentator ( 20. dubna 2010 18:52 )

Tito ale i další "výtečníci" z nynějšího vedení ODS do Sněmovny nepatří. Je to parta "modrých strak", u kterých o peníze jde vždy až na tom prvním místě. Přece konzervativní politici ctí slušnost, potírají korupci, hájmy zájmy státu a ne zájmy nějaké partičky kluků a holek, kteří spolu mluví. A je naprosto nepřijatelné, aby členové nejvyššího vedení ODS se chovali jako komunističtí papaláši. Za peníze daňových poplatníků si žijí ve svém světě "vyvolených".

sirena ( 20. dubna 2010 16:23 )

jihanca ( 20. dubna 2010 12:34 )

Že je ODS kvůli své nepřehlédnutelné zkorumpovanosti už nepoužitelná, pochopili vlivní podnikatelé tipu Janouška už dávno, a tak vznikly Věci veřejné...

pard ( 20. dubna 2010 12:18 )

Dudek je pták jehož hnízdo najdeš po smradu,ovšem to smrdí jen jiným.

nextapache ( 20. dubna 2010 11:44 )

Co se žinýruješ? Rozpustit celou ČR a fertig.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa