Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Taxikáři: Mirku, tebe nevezeme!

Autor: Eva Hofrichterová - 
15. dubna 2010
06:53

Byl jedním z nejmocnějších mužů v zemi, létal tryskáčem, vozil se na jachtách a v drahých autech… Teď Blesk Topolánka přistihl na pražském náměstí Republiky, jak se v ležérním saku snaží přemluvit řidiče taxíku, aby ho odvezl na schůzku.

Neuspěl. Nejen ODS se k němu otočila zády...

Unavený pohled, ležérní sako a dárek převázaný modrou stuhou v podpaží. Tak nyní bezprizorní Topolánek brázdí ulice Prahy. „Najednou nemá nabitý diář, nemá program vypočítaný do poslední minuty a většina lidí z ODS se k němu otočila zády. Už ho nepotřebují,“ řekl Blesku dobře informovaný zdroj z ODS. Bývalý předseda se prý cítí jako kůl v plotě, ublížený a zneuznaný. Chování svých druhů z ODS přirovnal k chování divošských kmenů. „Je smutné, když se strana nedokáže vypořádat se svým lídrem standardním způsobem a musí ho nestandardně popravovat. Naposledy to dělaly některé zaostalé kmeny v Africe,“ postěžoval si zhrzený Topolánek Právu.

Co hůř – Topolánek neví, jak teď bude oficiálně financovat svůj nákladný život, na který je zvyklá i jeho milenka Lucie Talmanová. „Na pracáku neskončím,“ řekl Topolánek. Jenže se sháněním postu bude mít problém už proto, že se případní »zaměstnavatelé« budou bát přílišné pozornosti.

Neoficiálně tak snad Topolánka podrží jeho šedá eminence Dalík. Ten mu ukázal velký svět nablýskaného luxusu a pozlátka. To on vymýšlel dovolené na jachtě v Toskánsku a předražené lyžovačky v Alpách. Deset let spolu žili jako siamská dvojčata. Z nevýznamného místního politika se kdysi Topolánek stal premiérem a z Dalíka lobbista, který rychle a pohádkově zbohatl. „V každém případě stojím a padám s tebou,“ řekl Topolánek v roce 2004 Dalíkovi. Postará se teď proto Dalík o padlého a nezaměstnaného přítele?

Výdaje nezaměstnaného Mirka Topolánka

• 40 tisíc korun měsíčně za hypotéku na byt na pražských Hradčanech, ve kterém bydlí jeho exmanželka Pavla

• Zhruba 30 tisíc korun za nájem za byt v centru Prahy, kde žije s Lucií Talmanovou

• 30 tisíc korun alimenty na syna Tomáše, kterému navíc platí drahá studia v USA

• Náklady na provoz domácnosti, nákupy oblečení, drahé dovolené apod.

kofila ( 17. dubna 2010 12:50 )

můj milý sociální demokrate, tohle je diskuze, tedy od slova diskutovat, mluvit... jestli chceš, drž hubu ty, já si budu, když dovolíš, diskutovat, kdy budu chtít Pokud chceš diskutovat, tak bych prosila slušně. Stejně tvoje odpověď nemá hlavu ani patu. Jediné co jsem pochopila, že máme všichni volit KSČM nebo ČSSD ... ale nějak jsem nepochopila na co se nezmůžu Jestli ty jsi vzorek komunisty nebo socdemáka, tak jim pěknou reklamu neděláš Když už chceš někomu psát aby držel hubu, tak jenom taková drobnost.. ve slově DRŽ není na konci S... to je takový základ gramatiky víš?

komentator ( 16. dubna 2010 22:17 )

Vila v toskánsku, luxusní jachta, bankovní konta v daňových rájích. Za topolánkovy vlády se dle Transparency International, která se zabývá korupci v Česku, se ročně rozkradly desítky miliard korun. A čast peněz z korupce šla do kapes Topolovi a dalíkovi

anelam ( 16. dubna 2010 10:11 )

Milý bosomf.možná měl lepší kšeft než odrovnaného politika-myslím že oni ani neplatí,nemají drobné a zlatou kartu-ta v taxiku není k použití!!!Tak o co jde?Jinak máš pravdu-je to u nás samý kriminálník ,ať potrestaný nebo -ne!Mě je z toho akoráď na blití asi si půjdu místo nějakých příspěvků koupit pulana dobře uložené měny,abych se i po té polské katastro.dostala do víšin kde se na to budu dívat s humorem!!!!!Dobře -uložená měna je RUM ve zkratce.Na nic lepšího my socky totiž nemáme!!!

bosomfriend ( 15. dubna 2010 19:28 )

Je kretén, ale nevzít ho do taxíku , by v Nemecku znamenalo okamžitou ztrátu licence. To jde jen v Česku. Mirek musí jít ještě , podle českého zvyku do vězení a potom může být presidentem. Do té doby se naučí vyjadřovat slušně. prozatím se vyjadřoval zad-nicí, tak jako 80 procent ČECHŮ !

bubaku ( 15. dubna 2010 16:33 )

„Je smutné, když se strana nedokáže vypořádat se svým lídrem standardním způsobem a musí ho nestandardně popravovat. Podle mě je smutný,když se vláda staví proti svému lidu a hodlá ho odrbat z posledních korun

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa