Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ministryně Kovářová: Bude hodně mrtvých dětí

Daniela Kovářová připravuje knihu o mrtvých dětech...
Daniela Kovářová připravuje knihu o mrtvých dětech...  (Autor: Zbyněk Pecák)
Autor: Alan Kopecký, oj, jos - 
29. března 2010
08:21

Ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová opět poutá pozornost. Píše totiž román, který se bude odehrávat na pohřbu a autorka v něm slibuje hodně mrtvých dětí. Podle jejích slov to bude tak trochu bláznivina, ale taková drsnější.

„Bude tam hodně mrtvých, i mrtvých dětí, hodně vražd,“ řekla nedávno serveru iDNES.cz ministryně, která před několika dny zveřejnila tabulky alimentů, považovanou mnoha otci za likvidační. Alimenty Daniely Kovářové by některé rodiny odsoudily na hranici existenčního minima.

Ida Sebastiani

Ministryně Kovářová román o mrtvých dětech podepíše pseudonymem Ida Sebastiani. "Mé příběhy vznikají tak, jak je při psaní vytvářím ve své fantazii, jak se mi vybavují historky, které jsem zažila, slyšela vyprávět od jiných a nebo které si představuji, že by se mohly udát," popsala Kovářove pro Blesk.cz, jak obvykle vzniká její dílo. Nejde o první knihu ministryně, která je mnohými považována za největší slabinu Fischerovy vlády. Její předchozí romány, z nichž většina se setkala s mizivým ohlasem ze strany čtenářů, byly žánru sci-fi, erotiky, nebo obojího dohromady.

Jaký je to kšeft?

Vydávání svých knih si Kovářová financuje sama a říká se, že když má velké štěstí, vrátí se jí polovina vložených peněz. Co říká na nařčení zlých jazyků, že své knihy nabízí podřízeným přímo na ministerstvu spravedlnosti? "Na ministerstvu jsem si soukromé knihkupectví neotevřela, pokud si myslíte opak, pak Vás zklamu," sdělila Blesk.cz Kovářová.

Jde to dohromady s funkcí?

Podle některých odborníků literární aktivity ministryně spravedlnosti Kovářové snižují vážnost jejího úřadu, který rozhoduje o osudech statisíců lidí. Měla by prý svou literární dráhu po dobu svého působení ve funkci přerušit a ani o ní nijak nehovořit. Podle mnohých zneužívá své veřejné funkce k propagaci svých literárních pokusů.

523111:gallery:true:true

martina.n ( 2. dubna 2010 11:47 )

Divim se, že se někdo může zabejvat diskuzema na podobné téma.. Mě osobně je úplně jedno o čem si pani ministryně ve svym volnym čase píše a co dělá. Myslím, že je snad důležitější, co je schopná udělat pro lidi ze svojí pozice ministryně, ne? Mě spíš zajímá, jestli zavedenim tabulek na výživný donutí mýho exmanžela, aby mi konečně dával alimenty víc než ušmudlaných 1500,-Kč měsíčně...

klika ( 30. března 2010 21:47 )

Hele dej si lekci gramatiky,ať nevypadáš jako hňup z Německa.

margarethka ( 30. března 2010 17:14 )

vymýšlí tabulky na zvýšení alimentů a píše román o mrtvých dětech. ježibaba bláznivá

margarethka ( 30. března 2010 17:13 )

přesně tak. vadná. to je ten správný výraz.

georg-stuttgart ( 30. března 2010 08:38 )

tak to mas pravdu, ze u vas v cesku je kazdej politik postizenej na mozkove bunky, a ta Kovarova, mnely by ji vysetrit dukladne psichyjatri, a zverejnit vysledky, aby cesky opcan vjedel, co ze to do politiky davaji vrchnost za nemocne lidi, normalne smislejici clovjek , by nezverejnoval ten fakt, ze ministyne spravedlnosti pise roman o mrtvejch detech, a nebo je to navod pro pedofily, , tam v cesku pise knihu kazdej hnup, at je to kucharka, a nebo roman o mrtvejch detech,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa