Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kamarád Kupra (†33) promluvil: Smrt kvůli ženské?

Autor: bel - 
14. března 2010
05:00

Jaké důvody mohl mít Martin Kupr (33), jenž loni v létě napadl kameny a zranil šéfa ODS Mirka Topolánka k tomu, aby si sáhl na život?

Za smrtí neonacisty byl zřejmě rozchod s přítelkyní! Alespoň to tvrdí jeden z Kuprových známých, který se o informaci s Bleskem podělil.

„Prý to udělal kvůli přítelkyni, která ho opustila, a on to neunesl,“ tvrdí člověk, podle kterého také Kupr spáchal sebevraždu oběšením.

Že by zrovna někoho jako Kupra, který se hlásil k neonacismu a při demonstracích extremistů se rád pouštěl do střetů s policií, rozhodily kopačky? „Jestli v tom bylo něco víc, nevím,“ dodává neonacistův známý.

S Kuprem se v pátek přišel rozloučit i šéf zrušené Dělnické strany Tomáš Vandas a desítky jeho přátel. Když bílá rakev s jeho tělem mizela v peci krematoria, tři z holých lebek ho vyprovodily zdviženou pravicí.

Kdo byl Martin K. (†33)
* Samozvaný mluvčí čtyřčlenné skupiny, která loni v létě zaútočila kameny na šéfa ODS Mirka Topolánka a zranila ho
* V 90. letech patřil k aktivním pražským neonacistům. Na rukách měl četné tetování, a to i s nacistickou tématikou.
* Podle některých organizací se Martin K. v roce 1991 účastnil útoku skinheadů na punkový festival. Nenechal si ujít ani střety s policií při oslavách 20. výročí 17. listopadu.
* Jako člen ochranky dohlížel na pořádek na pohřbu Václava Kočky mladšího, zastřeleného podnikatelem Bohumírem Ďuričkem, po křtu knížky šéfa ČSSD Jiřího Paroubka
* Mezi jeho koníčky patřil chov a prodej pitbullteriérů

Vážení čtenáři, diskuze pod článkem byla na žádost rodiny Martina Kupra zrušena. Děkujeme za pochopení.

Video se připravuje ...
Další videa