Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Arcibiskup Duka: Klausovy milenky mi nevadí

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, jos - 
21. února 2010
18:54

Designovaný pražský arcibiskup Dominik Duka poskytl jeden z prvních rozhovorů ve funkci a hned šokoval. Milenky Václava Klause mu vůbec nevadí!

Dominik Duka (66) v rozhovoru pro Lidové noviny ukázal, že i katolík může být volnomyšlenkář!

Duka se nejdřív o Klausovi pochvalně vyjádřil, že představuje podle něj to, co se čeká od konzervativního politika a pak šokoval.

Co je to za konzervativního politika, když má milenky? Zeptal se Duky narovinu novinář z Lidových novin a arcibisku nezaváhal: "Toto jsou věci, které bych neřešil. Já když přistupuji k bohoslužbě, tak začínám větou: Vyznávám se všemohoucímu Bohu, že jsem zhřešil. Konzervativní politik neznamená, že je to politik ve všem dokonalý."

Je dobré, že hřešící prezident Klaus má zastání u vrchního představitele českých katolíků. Církev se ale pak nemůže po jeho názorech vůbec divit, že mnozí na ni hledí jako na spolek pokrytců...

morghot ( 12. února 2011 11:31 )

Zdravím, musím přiznat své veliké zklamání vůči informacím, které Blesk poskytuje. Náš nový primas český chtěl níže uvedenými slovy zdůraznit, že nemůže apelovat na pana prezidenta, protože to je jeho život a jak ho bude žít je jen na něm a nakonec jeho skutky budou vždy souzeny jen mezi ním a Bohem a žádný biskup ho soudit nebude. Pociťuji veliké zklamání z toho, jak si redakce vašeho časopisu hraje se slovíčky a krásně si domýšlí úplné hlouposti.

jakub-moravec ( 5. ledna 2011 09:58 )

Tady vidíme jaký je veliký rozdíl mezi Amerikou a Českem, když tady prezidentu se úředně schvalují jeho milenky a naproti tomu chudák president Clinton když měl jednu tajnou milenku Moniku Lewinskou, jaké problémy z toho měl a jen o vlásek ušel aby aby nebyl z křesla vyhozen. A když jsem viděl jak Klaus přijel do USA na pohřeb Reagana, myslel jsem si jak ti Američanu jsou hloupí, já by Klause chytil za límec a vyhodil ven a hajdy zpátky domů. Reagan, znám jako veliký bojovník proti komunismu a v Klausové republice byli v té době komunisté už na třetím místě a on si klidně jede na státní útraty do Ameriky. To tam měl jet ještě před listopadem 89 a už by se zpátky ani nedostal, měli by ho tam za špiona.

valdis ( 19. listopadu 2010 17:05 )

Když mu nevadí Klausovi milernky, asi mu také nevadí znásilnovani decek kněžmi!!

radooo ( 19. listopadu 2010 14:36 )

...je banda mafianska. Zrusit a nie dotovat statom. Clovek ktory sa schovava za boha je alibista.

oldedek ( 19. listopadu 2010 10:16 )

Církev začíná být konečně moderní - přehlíží ***ní dětí faráři a Vencovi našemu státnímu "vzorovi" se chovat jako kanec ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa