Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Svoboda projel zákazem: Cyrile, to jsi křesťan?

Autor: Tomáš Belica - 
31. ledna 2010
06:07

Jakýpak zákaz vjezdu! Šéf lidovců Cyril Svoboda se s tím nemaže! Blesk ho přistihl, jak si to frčí pražskou Nerudovou ulicí, kam smí jen dopravní obsluha. A navíc jel alespoň sedmdesátkou tam, kde je rychlost omezena na 30 km/hod.

Svobodu při jeho dopravních hříšcích minulou sobotu zvěčnil fotograf Blesku. Šéf lidovců nejprve přes zákaz vjel do Nerudovy ulice, poté v Bělohorské ulici na třicítce trochu víc přišlápl plyn. Alespoň že se poté neuchýlil ke lži, i když se mohl docela dobře vymluvit na své dvojče k nerozeznání – bratra Josefa.
„Byl jsem to já. Jel jsem z nemocnice na Petříně na Břevnov za maminkou…“ snažil se Svoboda Blesku vysvětlit, proč porušil předpisy.

A i kdyby ho chytili policisté, moc by s tím kvůli jeho poslanecké imunitě nesvedli. „Buď poslanec souhlasí, že se to projedná na místě, nebo se žádá Sněmovna o jeho vydání,“ řekl Blesku Jiří Dušek z dopravního inspektorátu.
A za kolik by to šéf lidovců měl jako běžný smrtelník, kdyby radar potvrdil 70 km/hod? „Překročení rychlosti v obci o 40 kilometrů a více je za pět bodů, pokuta pět až deset tisíc a minimálně šest měsíců zákazu činnosti,“ spočítal mu to dopravní expert Stanislav Huml.


Co říká zákon o imunitě?
Poslance nelze trestně stíhat bez souhlasu Sněmovny. Odepře-li Sněmovna souhlas, je trestní stíhání navždy vyloučeno. Poslance lze zadržet, jen byl-li dopaden při spáchání trestného činu nebo bezprostředně poté. Nedá-li předseda Sněmovny do 24 hodin od zadržení souhlas k odevzdání zadrženého poslance soudu, jsou orgány povinné ho propustit. Za přestupky poslanec podléhá jen disciplinární pravomoci Poslanecké sněmovny, pokud zákon nestanoví jinak.

gogo ( 1. února 2010 18:36 )

Příteli... já již jsem ve věku, kdy jsem již dávno nad pomíjivou a směšnou honbou za mamonem. A tak jsem asi (podle Tebe) hrdina. Já vím totiž dvě věci, které Ty zatím asi nevíš : 1) že rubáš nemá kapsy 2) do hrobu se vezmeš jen to, co rozdáš.... Ale asi mi nerozumíš, že ? Z toho si nic nedělej. Za 30, 40 let třeba porozumíš. Třeba ...

blamal ( 1. února 2010 11:01 )

Chtěl bych tě vidět, jak bys ty, kdybys měl v ruce závěť, kterou ti kdokoli odkazuje barák, takovou závěť zahodil a šel dělat charitu. I kdybys to měl napsaný na cáru papíru tesařskou tužkou, hnal by ses k soudu! To za prvé. Za druhé - pokud vím, tak CS řekl, že všechny výnosy z toho domu, pokud mu ho soud přiřkne - věnuje charitě. A za c - buď tak laskav a dobře pozoruj, co se zanedlouho s tím domem (a jeho nájemníky), který vysoudili oni "bezúhonní manželé" (a kteří dle mých informací vytáhli z oné staré ženy už jeden barák) - stane. A pak kritizuj, ty hrdino.

gogo ( 31. ledna 2010 06:47 )

Se svou nepříčetnou honbou za mamonem ? Můj bože !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa