Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Benda: Změnou zákona nahrál tunelářům

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: bel - 
19. listopadu 2009
05:00

Jakmile se poslanec a autor náhubkového zákona Marek Benda (ODS) pustí do úpravy zákonů, je malér. Svým posledním zásahem ztížil Benda práci policii a soudům a změnou zákona nahrál tunelářům.

Toho jako šéf ústavně právního výboru Benda dosáhl zúžením výčtu závažných majetkových trestních činů a zvýšením sazby v trestním zákoně. Sazba se od nového roku zvyšuje u rozsáhlých majetkových podvodů ze současných osmi na deset let a až při této hranici budou moci detektivové u podezřelých nasadit odposlechy. Jenže většina tunelářských paragrafů se už do nové hranice nevejde.

„Pro nás to znamená, že si v některých případech budeme muset důkazy opatřovat jinou cestou,“ řekl Blesku mluvčí protikorupční policie Roman Skřepek. Benda změnu zákona zdůvodňuje snahou omezit množství činů, u nichž jde podezřelé soudit už jen za přípravu.

Přitom už dříve se Benda snažil vypustit ze zákoníku jiný protitunelářský paragraf, který prý »nespravedlivě kriminalizoval podnikatele«. Kvůli jinému paskvilu z dílny poslance Bendy – náhubkovému zákonu – se pod hrozbou vězení nesmí zveřejňovat odposlechy ani identita pachatelů a obětí trestných činů.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

oldedek ( 19. listopadu 2009 16:41 )

Ten je ještě blbější než vincek z hradu a to už teda něco je...

zirafa ( 19. listopadu 2009 11:29 )

souhlas!

karel128 ( 19. listopadu 2009 11:17 )

A co gaunerů v naší politice za těch 20let tam bylo a je. Bolševici, postbolševici a mafiáni všude na vedoucích místech od PS, senátu, státní správa atd. Má zde pré nejen naše mafie, ale i všelijaká cizí, už od dob bývalého ministra vnitra, ožraly Čermáka, - kdy se k nám jezdily mafiáni schovávat a rekreovat !!! Rozkradli, prodali a zlikvydovali celý náš průmysl, zemědělství i to dobré zdravotnictví. Můžem se pak divit kde jsme ?!? Světu jen pro smích, a proto na nás ohrnují nos. Kam nás to tato /kdysi rozvynutý průmyslový stát/- zkorumpovaná mafie dostala, až na samé dno. Když policie při vyšetřování organ.zločinu poukázala na mafii v politice a státní správě, tak je raději zruší, pak se udělá "Náhubkový zákon",aby se o tom ani nesmělo psát, a teď vykázali i TV ze sněmovny, aby jsme ani ten dobytek neviděly, co to tam je za naše těžké peníze za svoloč-!!!

zirafa ( 19. listopadu 2009 11:12 )

že by třeba kominík?

jarypadlo ( 19. listopadu 2009 10:53 )

cenu se rozčilovat. Hledám schopného pisatele který sestaví dopis k pozvání některých vojsk-nejlépe z NATO.Modrý ptáci+podobný gaunery je potřeba internovat!Zn.Navždy!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa