Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Klaus drží EU v šachu: Vláda projedná 'Lisabon'

Na podpis českého prezidenta čeká celá Evropa
Na podpis českého prezidenta čeká celá Evropa  (Autor: ČTK, Volfík René)
Autor: ČTK, pes - 
12. října 2009
10:03

Celá Evropa sleduje českého prezidenta. Požadavek Václava Klause bude hlavním bodem dnešního jednání vlády. Klaus svůj podpis pod lisabonskou smlouvou podmiňuje trvalou výjimkou z Listiny základních práv EU.

"Budeme hledat cesty, jak i za těchto okolností nalézt solidní východiska," řekl v pátek premiér Jan Fischer s tím, že problém vyžaduje důkladnou analýzu věcnou, politickou i právní.

Vláda doufá, že se jí podaří s hlavou státu i Evropskou unií vyjednat takový postup, který umožní dokončení ratifikačního procesu lisabonské smlouvy ještě letos.

Klaus minulý týden překvapil české i evropské politiky, když svůj souhlas s lisabonskou smlouvou nově podmínil právě vyjednáním takových záruk, které by znemožnily podle něj hrozící majetkové požadavky sudetských Němců. K dokončení ratifikace v celé sedmadvacítce zbývá nyní jen podpis českého prezidenta.

jarypadlo ( 13. října 2009 00:27 )

se volil prezident Evropy,měl by to být Klus-Kikina,kdo jiný?A kdo má menší ego-komu jde právě a jenom o sebe?Možná by Kikina měl být prezidentem Zeměkoule!Ovšem - ruku na srdce,podíl na likvidaci mnoha podniků a organizací,prosazování sebe sama a pokud možno co nejvíc vlastní popularity/zviditelňování/a prosazování svého JÁ?Co by tomu řekl tchán Šalgovič-otec Livie a jeden ze 4.podepsaných pod zvacím dopisem pro vstup vojsk Varšavského bloku?

quasimodo ( 12. října 2009 19:27 )

ano ty tele. Jde proti EU, parlamentu i vlade. A JAKO JEDINY BOJUJE ZA SVY LIDI!!!!

dzery44 ( 12. října 2009 18:08 )

Co meleš blbečku,vždyť má pravdu.

james ( 12. října 2009 18:00 )

Odkaz Edvarda Beneše Vážení spoluobčané! V nedávné době jsem podepsal historicky významné dokumenty pro naši Československou republiku, tj. dekrety presidenta ČSR. Tyto dokumenty nám dávají naději, že se již nebudou opakovat tragické události let 1938–39. Vědom si neblahých zkušeností našeho národa, zejména z druhé světové války, zanechávám Vám odkaz, ve kterém Vás varuji před možnými pozdějšími požadavky na znovu osídlení našeho pohraničí sudetskými Němci, kteří byli po právu, na základě mých dekretů z naší republiky odsunuti. Může se stát, že mé dekrety, vydané z rozhodnutí vítězných mocností druhé světové války, budou postupem času revanšisty prohlašovány za neplatné. Může se stát, tak jako v minulosti, že se najdou „tak zvaní čeští vlastenci“, kteří se budou sudetským Němcům za jejich odsun omlouvat a že budou nakloněni otázce jejich návratu. Nenechte se oklamat a návratu nedopusťte. Hitlerové odcházejí, avšak snaha o ovládnutí Evropy Německem zůstává. Mohou se najít vlastizrádci, kteří budou opět usilovat i o odtržení Slovenska od České republiky. Bylo by to pošlapání odkazu našeho prvního presidenta ČSR T. G. Masaryka a jeho spoluzakladatele M. R. Štefánka. Vedlo by to k zániku obou našich národů. Nezapomeňte, že mé dekrety se týkají i potrestání vlastizrádců a že mají trvalou platnost a potrestejte všechny vlastizrádce, ať je to kdokoliv a v kterékoliv době. Váš Dr. Edvard Beneš Praha, květen 1947

spoon ( 12. října 2009 15:59 )

ješitnej kašpar drží v šachu už jenom sebe, jde proti vládě, parlamentu a možná už o tojm ani neví......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa