Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Klaus chce výjimku v lisabonské smlouvě

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, pes - 
9. října 2009
15:16

Prezident Václav Klaus v pátek potvrdil, že žádá trvalou výjimku z listiny základních svobod v lisabonské smlouvě.

Obává se, že listina by mohla prolomit takzvané Benešovy dekrety. Jeho obavy se tak patrně týkají možných majetkových nároků občanů bývalého Československa odsunutých po druhé světové válce.

siroky11 ( 9. října 2009 22:04 )

Přiznávám, že to je můj případ a vůbec to není o "závidění" ! Já jsem Klause také dříve nemusel, ale nyní mu v poslední době začínám dost fandit. Má rozumné názory a sám poznal, že cesta ke štěstí nevede přes tu zkorumpovanou špínu, zvanou ODS.

gogo ( 9. října 2009 21:33 )

Přesně tak !!! Lisabonská smlouva v původním znění by ve svém dopadu znamenala i konec samostatnosti trosek Československa zvaných Česko a ve svých důsledcích by jsme se stali již jen německou provincií... Stačí již jen skutečnost kolik průmyslu a půdy zde Němci nyní vlastní .. Kdo má malou fantazii a malé historické vědomosti, může s prezidentem Klausem nesouhlasit. Ale pak již bude pozdě bycha honit..Z celé této situace je také vidět, jak jsou naši politici v politických stranách buď hloupí, nebo nezodpovědní či prodejní ....

stolda ( 9. října 2009 21:09 )

Najednou Presidentovi fandíte. Ale já také a pořád. Akorát mě štve,že nemám co restituovat. Jinak nezávidím.

jsemmartina ( 9. října 2009 19:55 )

Ta smlouva je druhý Mnichov.. mohou rozhodovat o nás bez nás, a my bychom to museli přijmout... Pane Klausi, nepovolujte !!!

milmel ( 9. října 2009 19:29 )

Kdejaký "odborník" na ústavní právo vysvětluje celému národu, že Benešovy dekrety nelze zpochybnit. Proč si ale nechaĺy posvětit tuto výjimku Poláci a Britové????????????????????????????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa