Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kohout bude jednat s Clintonovou: Kvůli raketám?

Hillary si pozvala šéfa české diplomacie
Hillary si pozvala šéfa české diplomacie  (Autor: en.wikipedia.org)
Autor: ČTK, oj - 
20. září 2009
09:52

Český ministr zahraničí Jan Kohout má v pondělí v New Yorku jednat s šéfkou americké diplomacie Hillary Clintonovou. Hlavním tématem by měl být protiraketový deštník.

ČTK to v neděli bez dalších podrobností sdělil diplomatický zdroj. Podrobnosti k plánovanému jednání mezi oběma šéfy diplomacií nejsou známy.

V posledních dnech je hlavním tématem ve vztazích USA - ČR zrušení dosavadních amerických plánů na vybudování protiraketového deštníku v Česku a Polsku. Tento krok vyvolal na české i polské politické scéně příznivé i kritické reakce.

Ministryně Clintonová v pátek uvedla, že ČR i Polsko jsou hlavními kandidáty na umístění nových mobilních antiraket, které USA zamýšlejí v Evropě rozmístit místo původně plánované části protiraketového štítu.

Českou delegaci, která míří na zasedání Valného shromáždění OSN v New Yorku, vede prezident Václav Klaus. Do USA odjíždí v neděli.

 

smrk ( 20. září 2009 12:10 )

Nedaj pokoj a nedaj. Pořád sem budem tahat nějaká cizí vojska a pořád. Naši mocipáni už naše lidi nasr..... tak, že začínají mít strach z následků a za každou cenu si potřebují zajistit ochranu. Ať už jdou volení nebo dosazení ministři do prd....., kdo se na to má pořád koukat nebo to číst v novinách !!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa