Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Kandidát ODS napadl rozhodnutí ÚS

Ústavní soud
Ústavní soud  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, pes - 
4. září 2009
17:04

Pražský kandidát ODS do PS Ondřej Lněnička napadl ústavní stížností rozhodnutí Ústavního soudu předběžně odložit vyhlášení předčasných voleb.

Lněnička to sdělil s tím, že k předběžnému odkladu voleb kvůli ústavní stížnosti poslance Miloše Melčáka nebyl důvod, protože poslanec sám žádný odklad nepožadoval. Ústavní soud se ke stížnosti vyjádří v pondělí.

"Zatím nejsem schopen říci, zda jsme již stížnost dostali. Dokument musí projít spisovnou a následně bude přidělen soudci - zpravodaji," uvedl mluvčí soudu Vlastimil Göttinger.

Domnívá se, že soud nestihne Lněničkovu stížnost projednat do příštího čtvrtka, kdy Ústavní soud veřejně projedná zákon o zkrácení volebního období Poslanecké sněmovny a jeho soulad s ústavním pořádkem.

Soud v úterý předběžně zmrazil volby plánované na 9. a 10. října a rozpoutal tak bouři na české politické scéně. Melčák a jeho právník Jan Kalvoda se domnívají, že jednorázovým ústavním zákonem, kterým na jaře Poslanecká sněmovna zkrátila své funkční období a otevřela cestu k volbám, bylo porušeno Melčákovo právo čtyři roky vykonávat mandát poslance.

-VOLBY 2009: Blesk.cz, váš volební průvodce-

carr ( 4. září 2009 19:37 )

mělčák, podvodník a falešný právník kalivoda a lněnička - Jak otrávit národ bez jedu. To je na odsouzení za vlastizradu. Do Číny se všema a na náměstí pro spravedlivý trest.fuj, styďte se

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa