Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Exministr Řebíček dohodil bratrovi flek!

Autor: map - 
12. srpna 2009
05:22

Až dojemná je starost exministra dopravy Aleše Řebíčka o bratra Adama, který je podezřelý z vybírání výpalného! Bratra-expolicistu totiž ještě před odchodem z ministerstva ´usadil´ ve státní společnosti, která spadala pod jeho ministerstvo.

Není to zdaleka první lukrativní státní post, který Adam Řebíček ve své raketové kariéře získal. Zprávu přinesl server Euro.cz.

Adam Řebíček je zaměstnán ve Správě železniční dopravní cesty jako referent. „Adam Řebíček pracuje u SŽDC od března letošního roku, a to v oddělení analýz. Má uzavřenou standardní pracovní smlouvu se zkušební dobou do konce letošního roku,“ potvrdil pro Euro.cz ředitel SŽDC Jan Komárek. O tom, že je vyšetřován, prý nevěděl. Nemá to ale podle Komárka žádnou souvislost s činností SŽDC.

Bývalý policista, který je nyní podezřelý z vybírání výpalného a vydírání podnikatelů na Teplicku, měl v bratrovi vždycky oporu. Když bylo jasné, že se Aleš stane ministrem, jeho bratr odešel od policie do energetického gigantu ČEZ. Tady od roku 2006 pracoval v útvaru Správy majetkových účastí.

Po roce se Adam Řebíček stal členem dvou dozorčích rad dceřiných firem ČEZ.

A ještě předtím, než ministerský post jeho bratr Aleš opustil, ucházel se Adam narychlo o lukrativní post specialisty v managementu Českých drah, které rovněž spadají pod ministerstvo dopravy. Tehdy se to ale předčasně provalilo.

Aleš Řebíček neuměl raketovou kariéru svého bratra vysvětlit. Po aféře s vydíráním se pak kvůli němu vzdal plánů kandidovat do sněmovny. Evidentně se ale za to na něj nezlobí. Vždyť s ním trávil i nedávnou kontroverzní dovolenou lobbistů a politiků na Sardinii.

carr ( 12. srpna 2009 22:30 )

wenco wenco, je úplně jedno, koho zvolíš, Tolik slušných lidí nastoupilo tuto cestu a kde jsou? Zkorumpovcaní,bez nároru, jen hlasují jak je potřeba. Zárukou není slušný člověk-poslanec, zárukou je bohatý poslanec, který obhajuje své jméno, rodinu, výsledky a NEDÁ se koupit. Jenže TI se nepotřebujou realizovat mezi těmi úplatnými mnohdy ubožáky bez názoru jen s nastavenou rukou. Tito lidé pracují a ne lenoší v poslaneckých lavicích s laptopy plnými karetních a jiných her. Takže každé další volby jsou o tom samém. ".zvířata vyhnaly z lesa starého hajného, tím to vyhráli, dostali nového"

bigmen ( 12. srpna 2009 18:30 )

PROČ NÁS CIKÁNI VYTLAČUJÍ? PROTO ŽE JSOU JEDNOTNÍ. VÍTE PROČ MÁME TAK ZKORUMPOVANOU VLÁDU? PROTO ŽE NEJSME JEDNOTNÍ

zdendan ( 12. srpna 2009 16:52 )

volte modrý lumpy aby si mohli víc nakrást!!!!

miko ( 12. srpna 2009 13:31 )

co myslíte,sehnal by mi taky flek

wenca ( 12. srpna 2009 10:43 )

To, že v listopadu 1989 nabyla žádná revoluce,ale dobrovolné předání moci, je pochopitelné a logické a zaplaťpánbůh za to. Horší je však pozdější vývoj, kdy i slušní lidé ve vedení stran a v politice byli nahrazeni nezodpovědnými, sobeckými a bezcharakterními gaunery, takže původně plánovaná demokracie se změnila v GAuner nebo Kleptokracii. Je to lidská vlastnost, nezávislá na momentálním režimu. Tutéž chybu dělali i komunité, kde jejich Navěčné časy.... umožnilo politikům mít pocit božstva ,nedotknutelnosti a absolutní moci. Když nenarazí na odpor, neroste chť, hřebínek a mikrob velikášství zahubí i to dobré, co v tom člověku možná původně bylo. Ale my tomu napomáháme, že stále volíme ODS nebo ČSSD a další strany, které jsou od začátku u moci a delegují 20 let stále stejné lidi, kteří za ta léta znecitlivěli, ztučněli, zpohodlněli a tuk jim zalil i charakter. TAk se nedivmě a něco proti tomu dělejme!! To můžeme všichni uvážlivými volbami.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa