Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Paroubek padá, Topolánek míří vzhůru. Proč?

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: bel - 
22. července 2009
05:00

Průzkumy veřejného mínění měl šéf ČSSD Jiří Paroubek za bibli. Jenže, to už je dávno. Tehdy mu hrály do karet. Nyní je všechno naopak, na koni je navíc jeho největší rival!

Paroubkovi padá popularita i důvěra lidí v něj, stejně jako jeho straně klesají volební preference. Ještě horší však pro něj musí být poznání, že věčný rival Mirek Topolánek zamířil vzhůru.

„Vznikla tady jakási dvojitost. Když Paroubek roste, Topolánek klesá a naopak,“ vysvětluje politolog Jan Kubáček. Topolánkovi prý pomohlo, že se stáhl z dění. Spolu s tím ubylo jeho siláckých výroků a kontroverzí včetně pěstních útoků.

„Paroubkovi škodí některé zbytečné chyby, jako personální prosazování Olgy Zubové nebo Kateřiny Brožové na ústecké kandidátce,“ tvrdí Kubáček. Je přesvědčen, že šéfovi ČSSD nepomáhají ani některé výstupy jeho ženy Petry.

Zatímco popularita je spíš o tom, který politik méně vadí, důvěra je podle politologů značně nestálá. „Je to o soupeření dvou velkých stran, kdy skupina neskalních voličů se rozhoduje podle momentálních výkyvů nálad,“ říká politolog.

Michal Pehr ovšem nabízí pro Topolánkův nárůst popularity i jiné vysvětlení: „Paradoxně ne všichni chtějí slušnou politiku. Někteří voliči ocení spíše tvrdé vystupování, jaké měl Mirek Topolánek.“

Předčasné volby 2009: Volební speciál

gogo ( 22. července 2009 22:05 )

A Ty víš o straně, která usiluje o lepší zítřek nás všech ? Ve které jsou slušní a nepodplatitelní politici ? Kterým jde o blaho národa víc než o blaho vlastní ? Kteří nejsou nadutí, namyšlení a hloupí ? Kteří nás nemají za blbce ? Povídej...

derek ( 22. července 2009 15:23 )

Ano když budou volit čssd. Jejich politika je hloupá. A jejich voliči jsou ovce

zdendan ( 22. července 2009 12:52 )

dofám že modří šmejdi prohrají volby je to modrý plevel

josefa ( 22. července 2009 11:16 )

se vám divím, že čtete blesk, s dvěma pasy.... a že reagujete na politiku na těchto místech, nebo se potřebujete jenom vychloubat dvěma pasy? a proč vás zajímá, co se zde děje? tím přiznáváte svoji příslušnost i bez mučidel

ceskarebelka ( 22. července 2009 08:53 )

To snad ano!! Nebo si snad myslíte že jsme stádo tupců, kteří skočí paroubkovi na tu jeho populistickou politiku? Co se dalo tak socani zpackali, včetně zdravotnictví, ostudy v EU, zdražování, a vyhrožování vysokými daněmi. Přitom sami socani pobírají nezdaněné příjmy. Po lidech chtějí aby žili s minimální mzdou, ti co mají příjmy kolem 40 tis. tak aby platili vysoké odvody. Tak proč socani nepobírají v době krize průměrnou mzdu 21 tis. Kč, neplatí z toho nájemné + odvody na energii. Proč ne. Sami chtějí žít v luxusu a nám budou poroučet a řvát po nás co máme a nemáme dělat? Je to od nich sprosté!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa