Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Útočník zbil starostku a její rodinu kvůli územnímu plánu!

Autor: op, ČTK - 
4. června 2009
14:31

AKTUALIZOVÁNO: Starostku (57) Moravan u Brna zbil ve středu večer neznámý útočník. Důvod? Změny územního plánu obce! Terčem fyzického napadení se navíc stala i dcera a zeť starostky.

Její rodina čelí už čtvrtému podobnému útoku. Dům starostky střeží policie. Útok vyšetřují kriminalisté.

Starostka, která je členkou ČSSD, se chystala jít na veřejné projednávání změn územního plánu. Do klubovny, kde na ni čekalo 12 kolegů zastupitelů a zhruba 70 lidí, už ale nedošla.

Neznámý vysoký blondýn s vlasy ostříhanými na ježka přišel ke starostce domů s tím, že jí nese balíček. Otevřela její dcera. Pachatel ji udeřil, až jí odlétly brýle. Rozbil jí ret a pod okem má modřinu.

Mladé ženě chtěl pomoci její muž. Útočník ho ochromil paralyzérem a kopal do něj, když ležel na zemi! Moravanskou první radní zbil svalovec tak, že má oteklý obličej plný podlitin a sešitý nos! Starostku i zetě ošetřili v nemocnici.

"Jsem v pracovní neschopnosti a vyslýchá mě už několik hodin policie. Útočník není z Moravan, nikdy jsem ho neviděla. Útok, který byl jen půl hodiny před veřejným jednáním, může souviset s územním plánem a novými stavebními parcelami," řekla ve čtvrtek po poledni zbitá starostka.

Podle ní je to už čtvrtý útok. Loni jim dvakrát před jednáním o výstavbě poničili barvou fasádu a někdo hodil na vrata garáže zápalnou lahev.

V obci žije 1800 obyvatel. Jejich počet by se měl v příštích pěti letech zvednout až na 5500. "Mafiáni tady výhodně skoupili pozemky a teď prodávají hektar až za 40 milionů! Starostka hájí zájmy lidí," míní jeden z občanů. Jméno nechtěl uvést.

Změny územního plánu obce navíc nedoporučila stavební komise. Její člen Jan Vondrák krátce před veřejným jednáním v letáku burcujícím obyvatele napsal, že komise navrhla vypsání referenda k rozšíření obce.

anasyi ( 4. června 2009 17:32 )

ja uz se na Agatu ani nevyseru.Ja jsem vyhkasila bojkot a dodrzim to.Ja si myslim,ze nam bobina asi nevydejchava nozdry.Ja vim,ze za to muze ODS,vzdyt oni nechali rozprodat vsechno,nechali rozkrast statni majetek,privatizace zase podvod na lidi,chteli rychle nalejt prachy do kasy a vyhlasili privatizaci.Lidi si ale neuvedomili,ze maji pouze v privatizaci vlastnicke pravo uzivani nemovitosti,ne vlastnicke pravo nemovitosti.Takze,kdo jste nakoupil v privaizaci v domeni,ze jste vlastnikem nemovitosti,zacnete setrit,protoze jste si pouze koupili vlastnicke pravo uzivani k nemovitosti.Asi takhle,myslim si,ze nekdo nema zajem o to,aby doslo v Moravanech u Brna ke zmenam uzemniho planu,zrejme by starostka mohla na neco prijit.V tom je celej problem.Vsude dochazelo na uzemi cech ke katastralnim chybam,spatne oznacovani pozemku,rozdelovani parcelnich cisel,identifikace,atd.No,ja preji pani strarostce hodne sily,nevim,nevim

anasyi ( 4. června 2009 16:15 )

hele ja jsem tu taky,doklikala jsem Agatu.Me by jenom zajimalo,kdo tem ,,mafianum,, ty pozemky prodal?Doufam,ze Vam moje spolecnost nevadi,Vy me taky nevadite.

bobina ( 4. června 2009 15:15 )

ty nás podceňuješ! Proč by jsme psali něco tak úchylného,stačí že si to ty myslíš! Páček!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa