Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Čeští europoslanci: Polepší si o 100 000 měsíčně!

Europarlament
Europarlament  (Autor: anc)
Autor: Tomáš Belica - 
10. května 2009
06:57

Snižování mezd nebo propouštění v době ekonomické krize českým europoslancům vrásky rozhodně dělat nemusí. Díky chystanému dorovnání platů si poslanci Evropského parlamentu naopak polepší!

Hlavně těm budoucím se už tak »husté« platy zvednou o dalších 100 tisíc korun. Osmnácti kandidátům z Česka do Evropského parlamentu jde o hodně! Od července má totiž Brusel sjednotit platy poslanců tak, aby všichni bez rozdílu brali 7000 eur (185 tisíc Kč). „Dobře to není, je to nespravedlivé, protože cenová hladina je všude jiná,“ řekl Blesku kandidát Jaromír Štětina (nez.), který má platy europoslanců za »nemravné«. Přitom ani teď Češi v Bruselu nestrádají. Zatímco jejich maďarští kolegové dostávají asi 24 tisíc korun, těm českým stát platí 86 500 korun. Dalších 109 tisíc pak dostávají jako náhrady. Po 5 odsloužených letech pak mají nárok na evropský měsíční důchod 94 tisíc!

„České daňové poplatníky to nebude stát ani korunu,“ vítá záměr europoslanec KSČM Miloslav Ransdorf. Plán je takový, že europoslance by platil Brusel, kam by také odváděli daně. K tomu by ale ještě do červnových voleb muselo Česko přijmout zákon. A pokud ten ve zrychleném řízení neprojde, europoslanci z Čech mají smůlu.

„Stát se to může, ale nevidím důvod pro překážky,“ říká jeden z navrhovatelů zákona Petr Krill (ODS). Páni a paní europoslanci, i kdyby to nevyšlo, přes 80 tisíc také není k zahození...

gogo ( 10. května 2009 18:11 )

Tito korytáři se přímo těší, že volit nepůjdeme ! To je jejich hlavní šance ! Protože rozhoduje jen kolik hlasů dostanou z odevzdaných ! A když půjdou volit jen kamarádi darebáků. tak dostanou 100 % hlasů i když půjde volit třeba jen šest procent voličů ! Na tom znechutit a odradit voliče od jejich účasti je založena hlavní finta všech politických lumpů v česku !!!

bobina ( 10. května 2009 15:10 )

jímá mně hrůza při pomyšlení,že voleb se zůčasní pár lidí a do EU se tak dostanou kreatury jako je "Jau jau"! Máme možnost je nevolit,ale lidé jsou otrávení a volit se jim nechce.Pokud se tam dostanou lidé jako pan Zahradil,Kateřina ,a další,tak pán bůh s námi!

poplatnik ( 10. května 2009 08:41 )

platit daně v EU ano ale proč by je nezdanili i doma jako jiní pracující v zahraničí...

gogo ( 10. května 2009 07:47 )

Co to asi je za skupinu lidí, když se mezi ně nacpal i pan Železný a nyní se tam hrne i milenka pana Bursíka ... Jak tito lidé asi moudře spravují věci veřejné ... Mráz mi jde po zádech ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa