Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zuzana Paroubková kupuje za babku. Prodává za miliony

Autor: ČTK, jos, pet - 
16. dubna 2009
18:00

Zdá se, že exmanželka Jiřího Paroubka Zuzana, je zdatná obchodnice. Podle MF Dnes totiž měla prodat pozemky v Jizerských horách za 5 milionů korun, které v roce 2003 koupila za pouhých 820 tisíc. Paroubková tak na prodeji vydělala víc jak 4 miliony korun.

 

Pastviny, více než 70 000 metrů čtverečních luk a pastvin v okolí chalupy v Horním Maxově v Jizerských horách od Paroubkové koupila realitní společnost Louda Group z Poděbrad, jejíž majitel je Pavel Louda a dobře zná s vlivným pražským advokátem a Paroubkovým spojencem Miroslavem Janstou.

Jansta údajně o nákupu pozemků věděl, ale odmítá, že by měl s tímto obchodem co do činění. "Vím, že se o tom mluvilo. Pan Louda nakupuje hodně nemovitostí, měl jsem za to, že tam bude chtít stavět," řekl Jansta.

Chalupa Zuzany Paroubkové v Jizerských horách Chalupa Zuzany Paroubkové v Jizerských horách | Foto Blesk - David Malík

Podnikatel Jansta dlouhodobě přispívá Zuzaně Paroubkové na charitu. rovněž připomíná, že když Zuzana Paroubková před dvěma roky charitu založila, získala pro ni za první půlrok 14 milionů korun, což bylo více než některé jiné nadace. Tvrdila tehdy, že jí sponzory pomáhal získávat Paroubek.

Nabízí se také otázka, proč realitka koupila za miliony pozemky, na kterých nemůže stavět, protože jde o chráněné území. Jen malá část může podle starosty Ladislava Pivrnce posloužit ke stavbě chalupy.

"Zastavět se může jen ten pozemek, který sousedí s pozemkem, kde má paní Paroubková chalupu. Ale kupovali to ještě s manželem právě proto, aby se tam už nestavělo," řel starosta obce Lučany Ladislav Pivrnec.

Jednatel společnosti Louda Group, který si nepřál být jmenován, odmítl Blesk.cz prozradit, jak bude nově získaný pozemek dále využit. "Nákup luk za 5 milionů korun považuji za velmi dobrý obchod a jsou lidé, kteří by za tak klidné místo, jako je toto, zaplatili i vyšší částku," sdělil jednatel firmy.

Paroubková louky a pastviny nakoupila v letech 2003 a 2005 zhruba za 820 000 korun. Drtivou většinu pastvin získala v roce 2003 od restituenta Josefa Horny, který jí louky prodal za stejnou cenu, za jakou je krátce předtím koupil od Pozemkového fondu. Připravil se tak o zisk.

Podle místních obyvatel chce Paroubková prodat i chalupu se zahradou, která proslula třeba tím, že z jejích oken paní Zuzana ukazovala novinářům mj. trenýrky svého tehdy ještě muže. Zatím ale nenašla kupce. Dříví se spekulovalo, že by roubenku koupil bývalý manžel Zuzana Jiří Paroubek.

Blesk.cz se snažil získat i vyjádření paní Paroubkové, ta ale celý den nezvedala telefon.

w.mojko ( 5. července 2009 22:02 )

kopírované: Dříví se spekulovalo, že by roubenku koupil bývalý manžel Zuzana Jiří Paroubek.Takže Jirka má tri mená??? Ten niekto píše ako hotentot...V jedinom článku som našla dve chyby-DŘÍVÍ- je podľa mňa drevo a ZUZANA JIŘÍ PAROUBEK si privlastnil meno exmanželky???

bobina ( 17. dubna 2009 17:36 )

a vy jen závistivě kritizujete! Tomu se říká schíza! Ta>se prostě obchoduje a já v tom nevidím nic špatného,dělá to každý,kdo má rozum! Nakoupit a prodat za stejnou cenu může jen VŮL! OBYČEJNĚ SE TO DĚLÁ,ŽE SE SKUPUJÍ POZEMKY S TÍM,ŽE SE POZDĚJI VÝHODNĚ PRODAJÍ! Paroubkománie mnohým zahltila rozum a reagují jako primitivové!

kmotrdrobek ( 17. dubna 2009 10:58 )

Jiří Paroubek včera vysvětloval předsedům evropských socialistických stran, že důvodem pro svržení vlády v ČR byly jeho morální zásady, jejichž hranici překročila kauza Wolf, a její následné řešení Topolánkem a Dalíkem, Myslím si, že Wolf je proti Zuzaně Paroubkové a zejména proti jejímu exmanželovi, úplný břídil. Kompletní chronologický postup obchodních aktivit exParoubkových si můžete přečíst na http://politikmann.webgarden.cz. Zítra tamtéž najdete podrobný profil D.Ratha.

evolucius ( 16. dubna 2009 18:49 )

Koupim za pár korun...změnim zákon...počkám a napíšu to na někoho jiného...potom prodám za pár miliónů...to je po česku.

swiss111 ( 16. dubna 2009 14:13 )

koupim pozemek jako za x set tisic (zapalatim ale 5 milionu), chvili pockam a pak to za 5 milionu zase prodam -- a penizky jsou zase krasne bily! Klasicke prani bez vody a prasku na prani. Jeden Standa takhle vypral pres akciovku hned 100 mil najednou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa