Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Paroubek: ČSSD má dost hlasů pro nedůvěru vládě

Jiří Paroubek s manželkou Petrou  v Lidovém domě
Jiří Paroubek s manželkou Petrou v Lidovém domě  (Autor: Zbyněk Pecák)
Autor: ČTK - 
22. prosince 2008
12:05

Šéf opoziční sociální demokracie Jiří Paroubek tvrdí, že ČSSD má ve sněmovně zajištěno dost hlasů pro vyslovení nedůvěry kabinetu šéfa ODS Mirka Topolánka.

Řekl to na dnešní tiskové konferenci poté, co pohrozil, že jeho strana takové hlasování vyvolá, pokud se koalice pokusí v Senátu bez dohody s ČSSD zvrátit zrušení poplatků ve zdravotnictví, o kterém v pátek rozhodla Poslanecká sněmovna.

"Pokud budete zasahovat do poplatků, je konec vaší vládě bez ohledu na cokoli," zdůraznil šéf nejsilnější opoziční strany. Na dotaz, které poslance kromě komunistů má sociální demokracie zajištěny, neodpověděl. Topolánkova vláda ustála ve sněmovně už čtyři pokusy o vyslovení nedůvěry, naposledy letos v říjnu.

Paroubek se rovněž ohradil proti tvrzení, že poslanci jeho strany podpořili komunistický návrh na zrušení zdravotnických poplatků. Zdůraznil, že návrh na zrušení všech poplatků leží ve sněmovně už delší dobu a předložil ho předseda klubu Michal Hašek a že on sám ho také podepsal. Komunisté předložili vlastní identický návrh, o němž se hlasovalo.

vechtr ( 22. prosince 2008 13:30 )

Zase budou svítit pěticípé hvězdy nad městy a vlát rudé prapory. Se srpy a kladivy dobudeme Hrad. Přijde tvrdá diktatura proletariátu. Těšte se oportunisti a pravicoví revizionisti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa