Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zdrogovali Haidera před jízdou smrti?

Autor: kad, ČTK, INT - 
24. října 2008
10:48

Rakouský pravicový populista Jörg Haider (+58) nebyl ještě pohřben. Vdova Claudia pochybuje, že její manžel zemřel při nehodě!

Tělo Haidera mělo být zpopelněno. Ale to se ještě nestalo. Přitom měl být pravicový populista spálen už v pondělí. Proč byl nakonec tento termín bez udání důvodu zrušen? O tom se oficiálně nemluví. Vdova Claudia má ale pochybnosti. Nezdá se jí fakt, že byl Jörg Haider opilý. Její manžel prý nikdy velké množství alkoholu nekonzumoval.

(Více o smrti Haidera se dočtete v článcích:

Haiderův milenec promluvil!

Pil jsem s Haiderem před jeho jízdou smrti!

Jörg Haider: Zabila ho rychlá jízda (142 km/h)

Vdova Claudie jednoduše nevěří, že by její muž v tak krátké době vypil tolik alkoholu. Na společenské akci ve Veldenu podle svědectví řady lidí totiž Haider prakticky vůbec nepil a teprve pak při záhadné zastávce v jedné klagenfurtské restauraci vypil s neznámým společníkem údajně velkou rychlostí celou láhev vodky.

Vdova i další přátelé ale tvrdí, že větší množství alkoholu a navíc v krátkém čase Haider nikdy nepil. Chtějí proto nechat znovu přezkoumat nejen obsah alkoholu v krvi, ale i prověřit možnost, že Haiderovi byl podán nějaký omamný prostředek, například uspávací kapky.

Video se připravuje ...
Další videa