Teplé bude už ráno a teplota vzduchu půjde díky malé oblačnosti rychle nahoru – už v 11 hodin dopoledne bude i 21 °C. Naši pocitovou teplotu ale bude snižovat čerstvý vítr, který bude v nárazech dosahovat rychlosti kolem 55 km/h. Při 20 °C se tak budeme cítit na 18 °C. Jinak ale počasí nebude výrazněji zatěžovat naši kondici. Naplánujte si zvýšenou fyzickou zátěž – ideální den na rychlejší procházku, jízdu na kole, míčové hry nebo kolečkové brusle. Volné dopoledne využijte na práci na zahradě.

Video
Video se připravuje ...

Nevinné jarní slunce? Omyl. Víme, kdy během dne nejvíc škodí UV záření Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Nejméně oblačnosti bude hned ráno a dopoledne – to bude jasno nebo polojasno. Odpoledne bude přibývat oblačnost od jihozápadu až západu a večer bude na většině území oblačno, postupně místy s přeháňkami nebo bouřkami. Právě před bouřkami budou v ovzduší pyly nejvíce agresivní – nejvyšší koncentrace v ovzduší dosahují pyly břízy a jasanu. Sluneční paprsky mají svoji sílu, spálenina nechráněné kůže hrozí už po 35 minutách, používejte opalovací krémy s ochranným faktorem a sluneční brýle. Pro děti kšiltovku na hlavu. Odpoledne se budete příjemně cítit v tričku s krátkým rukávem a v šortkách.

Večer sledujte západ Slunce – ten by měl přinést nádhernou podívanou v podobě červánků – ve vyšších vrstvách atmosféry jsou prachové částice původem ze Sahary, na kterých se budou rozptylovat sluneční paprsky a oblohu zbarví od oranžové po červenou.

Fotogalerie
18 fotografií