Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Předpověď počasí: Co nás čeká do konce prázdnin? Tropy to nebudou

Užijte si poslední tropický víkend. Od příštího týdne se ochladí.
Užijte si poslední tropický víkend. Od příštího týdne se ochladí.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
9. srpna 2014
15:32

Do konce srpna a první týden v září už meteorologové tropické dny nečekají, přes den by mělo být mezi 20 a 25 stupni. Výjimkou je ještě tento víkend, kdy mohou teploty po oba dny třicítku překročit. Ochladí se ale už příští týden, který má být z příštích čtyř týdnů nejdeštivější. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který dnes vydal Český hydrometeorologický ústav.

Období od 11. srpna do 7. září bude podle něj teplotně průměrné a srážkově průměrné až nadprůměrné.

Začátek příštího týdne bude ještě teplý, zejména na Moravě a ve Slezsku, ale v jeho druhé polovině se teploty dostanou pod dlouhodobý průměr. V maximech by ale měly být přes den kolem 25, v týdnu od 18. do 24. srpna kolem 22, v dalších dvou týdnech, tedy včetně prvního zářijového, by přes den mělo být kolem dvaceti.

Pršet má nejvíc v příštím týdnu, během kterého průměrný týdenní úhrn může překročit v rámci celé republiky 20 milimetrů. "V dalších týdnech se budou průměrné týdenní úhrny pohybovat většinou do 10 nebo 15 milimetrů," uvedli meteorologové.

anada ( 9. srpna 2014 17:04 )

Včera byl pařák, celé odpoledne, až do večera, jsme strávili na přehradě v Hostivaři, ale dnes v Uhříněvsi zataženo, vánek. Tropický víkend to asi nebude.

Zobrazit celou diskusi