Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Velká předpověď počasí: Jaro je tady! O víkendu bude až 15 stupňů

O víkendu konečně přijde jaro. Vyražte s dětmi ven
O víkendu konečně přijde jaro. Vyražte s dětmi ven  (Autor: shutterstock.com)
Autor: ljš - 
6. března 2014
14:14

Zahoďte bundy a připravte si sluneční brýle, víkend i většina příštího týdne budou prosluněné a teplota se vyšplhá k 15 °C!

Teplé jarní počasí přišlo letos mnohem dřív. Zatímco loni jsme si užili první prosluněný a teplý víkend až v polovině dubna, letos přijde o více než měsíc dřív.

Pátek

Přes den bude jasno až polojasno, k večeru ale začne přibývat oblačnost. Zatímco v noci se mohou teploty ještě dostat pod bod mrazu, přes den vyšplhají až ke 12 °C.

Sobota

Během víkendu se bude ještě víc oteplovat. Meteorologové očekávají jasno až polojasno. V noci, ráno a dopoledne přechodně místy oblačno až zataženo, ojediněle slabý déšť nebo mrholení a mlhy. Nejvyšší denní teploty by se měly pohybovat mezi 9 až 13 °C.

Neděle

Jasno nebo skoro jasno, ráno ojediněle mlhy. V noci může stále mrznout, ale nejvyšší denní teploty mohou dosáhnout až 15 °C.

Pondělí

I začátek týdne bude bez mráčku, pouze ojediněle se mohou objevit mlhy. Večer na severozápadě přibývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, nejvyšší denní pak mezi 11 a 15 °C.

Úterý

V úterý se počásí na krátko pokazí. Mělo by být většinou oblačno, očekává se slabý déšť a v polohách nad 900 m může i sněžit. Ve večerních hodinách už se ale začne vyjasňovat. Teploty však nepřesáhnout 11 °C.

Hezky by mělo být i v druhé polovině pracovního týdne. Nejvyšší denní teploty budou postupně šplhat až ke 13 °C.

e.44 ( 7. března 2014 15:10 )

No to je opravdu móc hezký Příroda se předčasně probudila. Včely vylétají z úlů, ráno jsou na zemi pomrzlé, na jabloních raší pupeny, všechno začne předčasně kvést a všechno pomrzne a budeme mít prd nebo všechno z dovozu z druhý půlky zeměkoule, kde se příroda zbláznila zase opačně a jedinej kdo za to může, že příroda čím dál tím víc blázní jsou lidé. Takže dobře nám tak a žádný důvod k radosti to není.

erikcom ( 6. března 2014 21:14 )

jasny a kratasy a v ponděli už budou o5 zase všichni tito hrdinové chrchlat dalším lidem do ksichtu

gogo ( 6. března 2014 20:13 )

Předčasné jásání.. Toto teplo a takovéto sucho v tuto roční dobu není na ejchuchu. Zemědělci trnou.. Ovšem kdo nemyslí dopředu a je mu vše lhostejné, může jásat...

Zobrazit celou diskusi